Buljongkokt potatis

Hej ♥ Nu ses vi igen. Det känns jättekul, hoppas att ni också tycker det. Idag ska ni få ett riktigt toppentips av mig. Mmmm.. alltså så smakrikt och gott så jag skulle kunna leva på bara potatis om jag tillagade den så här varje gång. Vad är det som är speciellt med denna potatisen?

Jo det är en buljongkokt potatis, jag har alltså kokat den i en buljong. Är det knepigt att göra en buljong? Nej, det är det inte. 5 dl vatten och 2 buljongtärningar, det är allt. Då har ni en buljong med mycket smak. Koka sedan potatisen i buljongen så smakar den fantastiskt gott. För att göra det extra festigt kan man vända runt den kokta potatisen i örter och sedan toppa med flingsalt. Enkelt och gott.

BULJONGKOKT POTATIS (ca 2 port)

Gör även en god STUVAD POTATIS

Recept

  • 0,5 kg potatis (fast sort)
  • 5 dl vatten
  • 2 buljongtärningar (tex. grönsak eller kyckling)

Övrigt : Tex. fryst persilja, dill eller gräslök. Flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatis. Dela i grova bitar.
  2. Koka upp vatten. Lägg i buljongtärningar och låt dem smälta.
  3. Småkoka potatisen i buljongen tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet. Blanda runt potatisen med örter om så önskas. Toppa med flingsalt. Njut sedan av en fantastisk smakrik potatis. Buljongkokt potatis är gott till tex. korv eller kassler

Enkel matlagning när den smakar som bäst

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Grova bitar potatis kokar i en smakrik buljong. Vänd den färdigkokta potatisen i de örter ni har i frysen. Persilja, dill eller gräslök. Allt blir gott. Lycka till och vill ni göra mig glad så tryck gärna på hjärtat här under. KRAM

2
34

Då var det hett

Hejsvejs ännu en gång idag ❤️ Det är så kul att skicka iväg små hälsningar till er.

Hoppas att ni gillar det? Jag tänker att det inte alltid behöver vara välarbetade blogginlägg utan det är kul att bara kika in så här så att vi kan säga hej.

Ikväll kollade jag igenom några av mina Instabilder. Minns ni? I somras (2020) den 26:e juni då var det hett! Jag hade precis klippt gräset, vi har en stor gräsmatta och jag var alldeles genomsvettig. Haha jag minns att jag tyckte att det var såååå varmt. Men alltså jag tycker verkligen att det är härligt med sommar och värme. Tycker ni det också? Eller tycker ni bäst om vintern?

Nu har jag en trött Oscar bredvid mig som vill kolla på Pippi en stund innan han går och lägger sig, jag ska göra honom sällskap. Fortsatt trevlig kväll kompisar, imorgon ses vi igen. KRAM

0
16