ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hasselbackspotatis med vitlök och ost

/

Hej kompisar ♥ Tack för alla mail och meddelanden som jag fått under dagen, det betyder mycket för mig. Ni är alla så kloka! Idag var vi inte så många runt bordet här hemma så jag passade på att använda de sista potatisarna som låg längst ner i kylen. För att göra potatisen extra festlig så tillagade jag den i ugnen.

Och ni vet ju hur mycket jag älskar vitlök (världens bästa krydda) så självklart blev det lite vitlök på potatisarna också. Hasselbackspotatis med vitlök och ost. Mums! Hur smakrika era potatisar blir avgör ni genom antalet vitlöksklyftor som ni använder och hur stark ost som ni lägger på.

HASSELBACKSPOTATIS MED VITLÖK OCH OST

Laga även BULJONGKOKT POTATIS

Recept

  • 1 kg potatis (jämnstora)
  • 50 g smör
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • Flingsalt
  • 2 dl riven ost (mild eller stark efter tycke)

Gör så här

  1. Skala potatis. Skär i skivor (låt potatisen hänga ihop i botten) Tips! Låt potatisen ligga i en träslev när ni skivar den så skär ni inte rakt igenom.
  2. Smält smör. Pressa ner vitlök. Pensla potatisen med vitlökssmör (det ska bli lite smör över) Strö på flingsalt på potatisen. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 30 min.
  3. Tag ut potatisen. Pensla med vitlökssmör. Fördela riven eller hyvlad ost över.
  4. Tillaga klart potatisen i ugnen 225° tills genommjuk, ca 15 min.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Oscar var med mig och fixade i köket idag. Han älskade dessa goda vitlökspotatisar så detta kommer vi att laga snart igen. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00