Hasselbackspotatis med vitlök och ost

Hej kompisar ♥ Tack för alla mail och meddelanden som jag fått under dagen, det betyder mycket för mig. Ni är alla så kloka! Idag var vi inte så många runt bordet här hemma så jag passade på att använda de sista potatisarna som låg längst ner i kylen. För att göra potatisen extra festlig så tillagade jag den i ugnen.

Och ni vet ju hur mycket jag älskar vitlök (världens bästa krydda) så självklart blev det lite vitlök på potatisarna också. Hasselbackspotatis med vitlök och ost. Mums! Hur smakrika era potatisar blir avgör ni genom antalet vitlöksklyftor som ni använder och hur stark ost som ni lägger på.

HASSELBACKSPOTATIS MED VITLÖK OCH OST

Laga även BULJONGKOKT POTATIS

Recept

  • 1 kg potatis (jämnstora)
  • 50 g smör
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • Flingsalt
  • 2 dl riven ost (mild eller stark efter tycke)

Gör så här

  1. Skala potatis. Skär i skivor (låt potatisen hänga ihop i botten) Tips! Låt potatisen ligga i en träslev när ni skivar den så skär ni inte rakt igenom.
  2. Smält smör. Pressa ner vitlök. Pensla potatisen med vitlökssmör (det ska bli lite smör över) Strö på flingsalt på potatisen. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 30 min.
  3. Tag ut potatisen. Pensla med vitlökssmör. Fördela riven eller hyvlad ost över.
  4. Tillaga klart potatisen i ugnen 225° tills genommjuk, ca 15 min.

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Oscar var med mig och fixade i köket idag. Han älskade dessa goda vitlökspotatisar så detta kommer vi att laga snart igen. KRAM

0
26

Jag har en klump i magen

Godmorgon ❤️

Nä fy idag känner jag mig som världens sämsta mamma. Jag kan inte i detalj gå in på vad det är som gör att jag känner så men det har såklart att göra med Oscars förskolestart. Han har tydligt visat att han är stressad över det som händer.

Bilden är från ett tillfälle då vi fotade och bakade tillsammans.

Idag är han ledig, måndagsledig som jag kallar det. Det kommer han alltid att vara men imorgon gör vi ett nytt försök med förskolan igen. Jag har en stor tjock klump i magen över detta, jag vet ju att han kommer att bli lika ledsen då som han blev i fredags och det är ju inte konstigt men hur ska jag få det att bli så bra som möjligt?

Skriv till mig, vad tänker ni? Jag behöver någon att prata med. KRAM

1
24

Det var ingen fara

Men käre nån (är det ett småländskt uttryck?)

Ja hur som helst. Jag visade i en händelse på Instagram att Oscar rev ost på ett rivjärn. Vi skulle göra piroger tillsammans. Det var inte bra att han rev osten (!!) han kunde minsann riva sig på fingrarna. Jag förstår det. Men Oscar är van att hjälpa till i köket och jag var inte alls orolig för det, alla mina barn hjälper till i köket.

Genom att använda redskapen så lär de sig. Ja jag känner faktiskt att jag vill få ur mig ett litet ”suck” när jag får sådana kommentarer.

Alla skrev ju inte om att Oscar rev osten, flera frågade efter receptet så jag länkar till det här i inlägget. Vi bakade piroger med ost och skinka och här kommer länken – OST OCH SKINKPIROGER

Tack för idag. KRAM

0
17