ANNONS

Pepparkaksrutor

/
A479560F-8D27-4127-A224-8E517ABA52B5

Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er.

Idag var det dags att ta en paus från receptfixandet, alltså det som jag håller på med i receptarkivet. Tilde har praktik hos mig på torsdagar så vi passade på att baka en kaka idag (ni som kollade på Instagram såg ju hur flamsigt det blev…) Vi hade roligt.

Jag hade en påse pepparkakskryddor i skafferiet så vi bakade enkla och mycket god pepparkaksrutor tillsammans. Tilde toppade rutorna rejält med florsocker innan vi smakade på dem, ojojoj så goda de blev! Det var så gott att få lite julsmak på fikat så här i februari, detta tycker jag verkligen att ni ska testa om ni också har pepparkakskrydda kvar efter julen.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

pepparkaks rutor

PEPPARKAKSRUTOR (12 st)

Baka även goda SAFFRANSRUTOR I LÅNGPANNA

Recept

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Rör sedan ner smält smör och mjölk.
  3. Häll smeten i en pappersklädd och smord form 30×20 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° tills genomgräddad (ca 35 min) Skär i rutor. Pudra gärna rikligt med florsocker på kakan innan servering.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

pepparkaksrutor

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00