ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladbollssemla

/

Tjoho hejsan kompisar ♥ Åh vad jag är glad att jag får dela med mig av detta till er. Min goa tjej Tilde har bakat det som jag började att avslöja lite om igår. Minns ni? Det var ju något med choklad och vi skulle fira semmeldagen med det. Ja men visst! Det är världens godaste chokladbollssemla som Tilde har bakat. Hon har pratat om detta ett tag om hur nästan alla tipsar om chokladbollssemlor på Instagram, alla kändisar.

Det lät ju så gott och jag googlade runt lite och fick se alla bilder på denna fantastiska chokladsemla. Det fanns inte så många recept att hitta så Tilde knåpade ihop sitt eget. Och vilken fullträff det blev! Så här varsågoda. Här kommer Tildes variant av årets semla, chokladbollssemlan.

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

CHOKLADBOLLSSEMLA (ca 9 st)

Baka även en god CHOKLADBOLLSKLADDKAKA

Chokladbollssmet

  • 300 g smör (rumsvarmt)
  • 3 dl strösocker
  • 9 dl havregryn
  • 3/4 dl kakao
  • 3 msk kallt kaffe

Rullas i : Kokos

Chokladfrosting :50 g smör, 100 g färskost, 4 dl florsocker, 5 msk kakao och 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Chokladbollssmet : Dela smör i bitar. Elvispa ihop smör och de övriga ingredienserna till en chokladsmet.
  2. Arbeta ut 9 st chokladbollar och vänd dem i kokos. Låt chokladbollarna bli kylskåpskalla.
  3. Chokladfrosting : Vispa ihop alla ingredienser till chokladfrostingen. Ställ in i kylen tills montering av semlan.
  4. Skär av 1/3 på varje chokladboll. Tryck en fördjupning i mitten på den största delen.
  5. Spritsa frosting i fördjupningen och på chokladbollen. Toppa sedan med den mindre delen som lock. Låt stelna i kylen.

Chokladbollssemlan som kändisar tipsar om

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

För att göra chokladbollarna jämnstora så vägde Tilde sina bollar. 100 g/boll blev det på hennes smet. Ni kan göra chokladbollarna både större och mindre. Helt efter eget tycke.

Använd tex. ett skaft för att göra en fördjupning i chokladbollarna. Där fyller ni sedan med den goda chokladfrostingen.

Jag har precis köpt ett nytt tårtfat så det passade vi på att använda när vi skulle fota chokladbollssemlorna. Det var så kul att fota idag. Ljuset var perfekt. Skönt att mörkret är påväg bort.

Gillar ni Tildes recept så blir hon jätteglad om ni trycker på ♥ här under och att ni tipsar era vänner om denna goda kakan. Största kramen från oss.

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00