Kycklingröra med curry
Hej med ännu ett topprecept från Tilde ♥ Hon har massor av idéer och bra recept så jag tänker att jag lägger in fler av hennes tips här på bloggen. Idag bjuder hon er på världens godaste kycklingröra med curry (godaste godaste godaste) Alltså denna kycklingröran kan man leva på. Varje dag. Den ligger på min topp-tio-lista över fredagsmysmat. Ibland äter vi röran till bakad potatis och ibland, som idag, äter vi den i baguette.
Låt gärna kycklingröran suga in en stund i baguetten (om ni äter den i baguette) Då blir det extra saftigt och gott. Gillar ni hetta så kan ni även röra ner lite cayennepeppar i kycklingröran. Exakt hur mycket curry ni vill krydda med avgör ni själva. Smaka smaka smaka…
KYCKLINGRÖRA MED CURRY
Gör även Tildes FANTASTISKA TONFISKRÖRA
Recept
- 4 kycklingfiléer (ca 1 kg)
- Rapsolja
- 1 msk curry
- Salt och vitpeppar
- 1 rödlök
- 3 dl creme fraiche 34%
- 2 dl majonäs
- Curry
- Gurkmeja
Gör så här
- Tärna kycklingen smått och fräs i olja tillsammans med curry tills kycklingen är genomstekt. Salta och peppra. Låt svalna.
- Skala och finhacka rödlök. Rör ihop med creme fraiche och majonäs. Blanda ner kyckling. Smaka av med mer curry (ca 1 msk) salt och vitpeppar. Rör ner gurkmeja tills önskad färg.
- Låt kycklingröran bli kylskåpskall och servera tex. i baguette eller till bakad potatis
Tilde bjuder på världens godaste kycklingröra
Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med kycklig
Gurkmeja är ett bra knep att använda till allt som innehåller curry. Den smakar knappt något men ger en mycket fin gul färg. Tillsätt gurkmeja i kycklingröran tills ni tycker att det är lagom gul färg. Har ni inte gurkmeja hemma så kan ni hoppa över det.
Lycka till alla ni som testar denna suuupergoda röran. Tryck gärna på ♥ här under om ni vill ha fler recept likt detta. Största fredagskramen från Tilde och mig!