ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tacokyckling

/

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett recept på en supergod tacokyckling som vi brukar göra som ”mysmat” på helgen. Fredagsmys eller lördagsmys. Den är väldigt lätt att göra på grillad kyckling och tacosås. Tacosåsen blandar jag ut med grädde och kryddar med tacokrydda.

Ni kan använda den styrkan på tacosåsen som ni gillar bäst. Tycker ni om hetta så välj en stark tacosås och servera gärna lite gräddfil eller creme fraiche som tillbehör, det passar så bra med stark mat och gräddfil (eller creme fraiche) som dämpar hettan lite. Idag använde jag en mediumstark tacosås.

TACOKYCKLING (ca 4 port)

Här finns mer gott: 12 RECEPT MED KYCKLING

Recept

  • 1 grillad kyckling
  • 3 dl grädde
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk tacosås

Topping : Riven ost

Tillbehör : Tacochips och ev. gräddfil eller creme fraiche

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och dela i bitar. Lägg i en ugnsform.
  2. Rör ihop grädde, tacokrydda och tacosås (salta om så önskas) Häll blandningen över kycklingen. Toppa med valfri mängd riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera tacokyckling med tacochips och sallad. Och ev. gräddfil eller creme fraiche.

Tacokyckling är gott som mysmat

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Ställ in kycklinggratängen i ugnen tills osten har fått fin färg. Låt sedan gratängen stå några minuter och vila innan servering. Då blir den perfekt.

Tacochips, sallad och gräddfil eller creme fraiche är gott till tacokycklingen. Lycka till alla ni som testar detta receptet. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00