ANNONS

Fannys vinbärskaka

/

vinbärskakor

FANNYS VINBÄRSKAKA (ca 12 st)

Följ länken för fler goda kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaksmet

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk

Fyllning : 3-4 dl frysta eller färska vinbär

Topping : 0,5 msk hel kardemumma, 75 g smör, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Topping : Mortla kardemumma och arbeta ihop med resten av ingredienserna. Använd tex. fingertopparna. Ställ toppingen åt sidan.
  2. Kaksmet : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör sist ner smält smör och mjölk.
  4. Häll ut smeten i en pappersklädd smord ugnsform ca 30×20 cm. Strö på ett lager vinbär. Sprid ut topping överst (frysta vinbär behöver inte tinas)
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45 min. (kolla med provsticka) Låt vinbärskakan svalna helt. Servera som en kaka att äta med handen eller servera den med vaniljvisp.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

kaka vinbären
Denna supergoda vinbärskakan har Fanny bakat.

Jag har sagt det så många gånger men hon är verkligen grymt duktig på att baka. Minns ni när hon bakade denna kakan med frosting och denna kakan med smörglasyr. Så galet goda båda två och denna vinbärskakan är också sååå god. Lagom syrlig och så saftig.

Lycka till alla ni som testar att baka den ♥ KRAM

vinbärskakans

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00