ANNONS

Mimosasallad

/
mimosa

Hej med ett nytt ”rörarecept” Det har ju blivit några nya röror här på bloggen nu ♥ Hoppas att ni gillar det. Något som vi ofta gör när det är lite varmare ute det är mimosasallad och den äter vi tillsammans med kallskuren kassler.

Det är enkelt och gott och mimosasalladen kan förberedas i god tid (flera dagar i förväg om man vill) och stå i kylen tills det är dags att äta. I våran mimosasallad använder vi creme fraiche, det blir så krämigt och supergott så det tycker jag att ni ska testa. Här kommer receptet :

kallskuret mimosasallad

MIMOSASALLAD

Gör även Tildes mycket goda TZATZIKI

Recept

  • 1 konserv fruktcocktail (avrunnen vikt ca 400-500 g)
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs (cirka)
  • 0,5 tsk senap (cirka)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Låt fruktcocktail rinna av i en sil.
  2. Rör ihop creme fraiche och valfri mängd majonäs. Rör ner fruktcocktail och smaka av med senap, salt och peppar. Klart!

Servera mimosasallad kall till tex. färskpotatis och kassler. Eller som ett smaskigt pålägg på skinkmackan. Det är även gott som tillbehör till grillad kyckling och populärt på julbord.

Mimosasallad är den perfekta sommarmaten

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror och en Lista med korv och kassler

mimosasalladen
mimosasallad

Det är enkelt att göra mimosasallad. Rör tex. ihop den på kvällen och njut av en enkel lunch dagen efter. Lycka till alla ni som testar detta receptet. KRAM

mimosasallad kassler
kassler mimosasallad
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00