Frysa vindruvor

Hej vänner ♥

Idag firar vi in helgen med ett makalöst bra tips som jag fått av Tilde. Hon pratade om att frysa in vindruvor redan förra sommaren, alla gör det talade hon om, hon hade testat det hos en kompis. Det är tur att jag har mina tonårstjejer, de håller mig uppdaterade. Jodå, det är klart att jag också ville testa. Men det blev aldrig av… så typiskt mig, jag kom inte längre än till tanken. Och det var ju dåligt av mig för det kräver verkligen ingen arbetsinsats alls för att fixa frysta vindruvor.

Jag trodde att jag skulle plocka bort vindruvorna från kvisten och kanske dela på dem. Och sedan styckfrysa druvorna. Det var det som hindrade mig lite. Det kändes lite pilligt. Nu pratade vi om frysta vindruvor för ett par dagar sedan, jag och Tilde och då berättade hon att nej då, det kräver inget arbete alls!

Köp en ask vindruvor och ställ in den direkt i frysen. Det var allt. Så det har jag gjort nu.

Och jösses säger jag bara. Så oväntat gott detta blev. Jag trodde att det skulle bli helt okej men att det skulle bli så här gott, det trodde jag inte. Får jag välja mellan isglass och frysta vindruvor en varm sommardag så väljer jag druvorna. Små barn tycker jag inte ska äta frysta vindruvor, det känns farligt, det finns risk för att de kommer sätta i halsen. Men annars, vuxna och äldre barn. Testa, det är gott!

KRAM

2
28

Vitkålssallad med ananas

Hej vänner ♥

Idag kör jag på med ännu ett ”rörarecept” Det finns ju hur många goda röror som helst som man kan göra. Och det är kul att hitta på några nya nu inför grillsäsongen tycker jag. Röror och grillat passar ju så bra ihop.

Idag vill jag tipsa er om en krämig och god röra (eller krämig vitkålssallad) som jag äääälskar! Vitkål och krossad ananas blir världens godaste och krämigaste vitkålssallad och här kommer receptet :

VITKÅLSSALLAD MED ANANAS

Gör även en mycket god MIMOSASALLAD

Recept

  • 5 dl strimlad vitkål (ca)
  • 2 dl creme fracihe 34%
  • 1 msk majonäs (ca)
  • 3 dl krossad ananas (ca)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkål med osthyvel. Skär eller klipp vitkålen i mindre strimlor. Lägg vitkålen i ett durkslag.
  2. Koka upp en kastrull med vatten. Häll det heta vattnet över vitkålen. Låt rinna av.
  3. Rör ihop creme fraiche och majonäs. Blanda ihop med lätt avrunnen krossad ananas och vitkål. Smaka av med salt och peppar. Serveras kall till tex. grillat eller kallskuret.

Krämig vitkålssallad med ananas är gott!

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Smaskigt smaskigt smaskigt… hoppas att ni kommer att älska detta lika mycket som jag gör. KRAM

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2
35