ANNONS

Havrerutor i långpanna

/
havrekakor långpanna

Hej vänner ♥ Idag ska ni få världens bästa fikatips av mig. Med endast 3 minuter arbetsinsats fixar ni den godaste ”segkakan” man kan tänka sig. Knäckiga och goda havrerutor som är lätta att baka i långpanna (många rutor blir det)

Smält smör och rör ner de övriga ingredienserna och så in i ugnen i en djup plåt. Efter en kvart är det klart. Vill ni inte skära havrekakan i rutor så kan ni skära den i tex. stavar eller trekanter eller stansa ut cirklar eller hjärtan. Havrerutor i olika former är fint att servera till glass.

långpanna havrekakor

HAVRERUTOR I LÅNGPANNA (ca 30 st)

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna.
  2. Tryck ut degen i en långpanna 30×40 cm (klä ev. med bakplåtspapper först)
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna lite. Skär i rutor eller i valfri form. Servera som en kaka att äta med handen eller servera havrekakan med glass.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

havrekakan långpanna

Här ser ni hur jag har tryckt ut den knäckiga smeten (med handen) i en djup ugnsplåt. Det blir ett mycket tunt lager smet. Använd bakplåtspapper om era plåtar kräver det.

havrerutor långpanna
enklaste kakans

De knäckiga havrerutorna blir alldeles fantastiskt goda. Lägg lite bakpapper mellan kakorna så går de jättebra att frysa in. Lycka till! KRAM

havregryn kakorna
rutor havrekakor
havreflarn rutor
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00