Inlägget innehåller annonslänkar
Havrerutor i långpanna
BLOGGENS STARTSIDA (klicka på länken)
Hej vänner ♥ Idag ska ni få världens bästa fikatips av mig. Med endast 3 minuter arbetsinsats fixar ni den godaste ”segkakan” man kan tänka sig. Knäckiga och goda havrerutor som är lätta att baka i långpanna (många rutor blir det)
Smält smör och rör ner de övriga ingredienserna och så in i ugnen i en djup plåt. Efter en kvart är det klart. Vill ni inte skära havrekakan i rutor så kan ni skära den i tex. stavar eller trekanter eller stansa ut cirklar eller hjärtan. Havrerutor i olika former är fint att servera till glass.
HAVRERUTOR I LÅNGPANNA (ca 30 st)
Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor
Recept
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 6 dl havregryn
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk ljus sirap
Gör så här
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner de övriga ingredienserna.
- Tryck ut degen i en långpanna 30×40 cm (klä ev. med bakplåtspapper först)
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna lite. Skär i rutor eller i valfri form. Servera som en kaka att äta med handen eller servera havrekakan med glass.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor
Här ser ni hur jag har tryckt ut den knäckiga smeten (med handen) i en djup ugnsplåt. Det blir ett mycket tunt lager smet. Använd bakplåtspapper om era plåtar kräver det.
Mina havrerutor har fått stor spridning på Instagram. Nedan länkar jag även till 5 andra recept som är populära från min Instagramsida.
- SAFFRANSKAKA MED HAVRETOSCA
- MÖRDEGSKAKOR MED KOKOSKOLA
- PIZZASALLAD
- GRÖTBULLAR
- VARM SMÖRGÅSTÅRTA PÅ HÖNÖKAKA
De knäckiga havrerutorna blir alldeles fantastiskt goda. Lägg lite bakpapper mellan kakorna så går de jättebra att frysa in. Lycka till! KRAM
Kanske gillar du även detta
Fler recept och följ mig i sociala medier
Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.