Inlägget innehåller annonslänkar
Krämig kycklinggryta
Hej med ett nytt recept i kategorin Ediths Bästa ♥ Tilde och jag har tagit fram ett kycklingrecept som vi är sååå nöjda med. I receptet har vi skrivit färskost med smak av vitlök och örter, det finns massor av olika tillverkare av färskost men vill ni använda samma som oss så använder ni philadelpihiaost. Ni kan självklart använda vilket märke ni vill men det var philadelphiaost som vi hade.
Precis som i många andra av våra grytor har vi tillsatt vitlök, det är världens bästa krydda och passar så bra till kyckling. Det var vitlök i färskosten och vi tillsatte ännu mer vitlök genom att pressa ner ett par vitlöksklyftor under tiden vi stekte kycklingen. Åhhh… så gott alltså! Och det doftade ju så gott i köket när vi lagade maten, denna kycklinggrytan måste ni testa.
Tallriken kommer från Cervera. Ni hittar den HÄR
KRÄMIG KYCKLINGGRYTA (ca 5 port)
Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling
Recept
- 4 kycklingfiléer (ca 1 kg)
- 2-3 dl champinjoner
- ½ purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl vatten
- 1 kycklingbuljong (tärning)
- 3 dl grädde
- 200 g färskost (vitlök/örter)
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Skär kyckling i små bitar. Skölj och skiva champinjoner och purjolök.
- Bryn kyckling och champinjoner i smör. Pressa ner vitlök. Rör ner purjolök. Fräs lite.
- Häll på vatten. Hetta upp. Lägg i kycklingbuljong och låt smälta.
- Rör ner grädde och färskost. Låt småputtra tills kycklingen är helt klar. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med pasta eller ris och sallad.
Snabb enkel och alldeles underbart god kycklinggryta
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling
En krämig och god kycklinggryta som vi kommer att laga många gånger här hemma. Hoppas att ni blir sugna på att testa. KRAM