ANNONS

Kall örtsås

/
fisksås skolans

Hej vänner ♥

Hoppas allt är bra med er. Idag ska ni få ett tips en kall örtsås som jag brukar göra när vi har stekt fisk till middag. Det är så smidigt och gott med kalla såser tycker jag och så är det så skönt att kunna röra ihop såsen dagen innan servering. Det kan man ju göra med kalla såser.

Jag har inga exakta mått på örterna som jag använder utan jag häller i lite av varje och smakar av. Jag brukar använda frysta örter. Mängden majonäs tar jag också efter tycke, smaka smaka då blir det precis som man vill ha det.

gräddfil majonäs

KALL ÖRTSÅS

Gör även Tildes goda TZATZIKI

Recept

  • 3 dl gräddfil
  • 2-3 msk majonäs
  • 1-2 msk gräslök
  • 1-2 msk persilja
  • 1-2 msk dill
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop gräddfil och majonäs.
  2. Blanda ner valfri mängd gräslök, persilja och dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt örtsåsen stå och dra till sig smakerna i kylen några timmar innan servering. Servera såsen kall till tex. fisk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

örter

Dill, gräslök och persilja finns alltid i frysen hemma hos oss. Det är så smidigt och gott till mycket! Lycka till med örtsåsen. KRAM

gräddfilssås ört
örtasås

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00