ANNONS

Coleslaw med gräddfil och äpple

/
vitkål äpple gräddfil

Hej denna härliga och soliga lördag ♥

Idag fyller jag på med ännu en röra. Coleslaw med gräddfil och äpple, det är gott till allt. Ja, nästan allt i alla fall.. jag kommer inte på en enda maträtt som coleslaw inte passar till, det är ju så galet gott!

Extra bra passar coleslaw till grillat. Ni kan röra ihop den i god tid, gärna dagen innan så slipper ni stressa innan servering, och så blir den godare då, när den fått stå och dragit till sig smakerna ordentligt och blivit kall i kylskåpet.

gräddfil vitkål majonäs

COLESLAW MED GRÄDDFIL OCH ÄPPLE

Gör även en VITKÅLSSALLAD MED ANANAS

Recept

  • 5 dl vitkål
  • 1 äpple
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 1 tsk citronpeppar (ca)
  • 2 tsk strösocker
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla vitkål med tex. osthyvel. Lägg vitkålen i ett durkslag. Koka upp en gryta med vatten. Häll kokhett vatten över vitkålen. Låt vattnet rinna av.
  2. Kärna ur och riv äpple grovt på ett rivjärn (skala inte äpplet)
  3. Rör ihop gräddfil och majonäs. Blanda ner vitkål, äpple, citronpeppar och socker. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt coleslaw stå i kylen några timmar innan servering (gärna under natten

Coleslaw är gott till mycket

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

rivet äpple coleslaw
coleslaw äpple

Oscar var med mig och fixade. Vi hade ett rött äpple hemma så vi använde det till våran coleslaw, vill ni har en syrligare smak så kan ni använda Granny Smith istället (det gröna syrliga äpplet med ganska hårt skal) Lycka till och stor kram från oss.

vitkålssalladen äpple

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00