Coleslaw med gräddfil och äpple

Hej denna härliga och soliga lördag ♥
Idag fyller jag på med ännu en röra. Coleslaw med gräddfil och äpple, det är gott till allt. Ja, nästan allt i alla fall.. jag kommer inte på en enda maträtt som coleslaw inte passar till, det är ju så galet gott!
Extra bra passar coleslaw till grillat. Ni kan röra ihop den i god tid, gärna dagen innan så slipper ni stressa innan servering, och så blir den godare då, när den fått stå och dragit till sig smakerna ordentligt och blivit kall i kylskåpet.

COLESLAW MED GRÄDDFIL OCH ÄPPLE
Gör även en VITKÅLSSALLAD MED ANANAS
Recept
- 5 dl vitkål
- 1 äpple
- 2 dl gräddfil
- 2 msk majonäs
- 1 tsk citronpeppar (ca)
- 2 tsk strösocker
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Strimla vitkål med tex. osthyvel. Lägg vitkålen i ett durkslag. Koka upp en gryta med vatten. Häll kokhett vatten över vitkålen. Låt vattnet rinna av.
- Kärna ur och riv äpple grovt på ett rivjärn (skala inte äpplet)
- Rör ihop gräddfil och majonäs. Blanda ner vitkål, äpple, citronpeppar och socker. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt coleslaw stå i kylen några timmar innan servering (gärna under natten
Coleslaw är gott till mycket
Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror


Oscar var med mig och fixade. Vi hade ett rött äpple hemma så vi använde det till våran coleslaw, vill ni har en syrligare smak så kan ni använda Granny Smith istället (det gröna syrliga äpplet med ganska hårt skal) Lycka till och stor kram från oss.

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept