Rund mjuk pepparkaka

RUND MJUK PEPPARKAKA
Baka även SAFFRANSRUTOR I LÅNGPANNA
Recept
- 125 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 msk pepparkakskrydda
- 2 dl filmjölk
Gör så här
- Smält smör.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop vetemjöl, bikarbonat och pepparkakskrydda. Rör ner i äggsmeten. Rör sedan ner filmjölk och smält smör.
- Häll smeten i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 40 min (kolla med en provsticka att kakan är genomgräddad)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Hej vänner ♥ Vi har haft ett fantastiskt fint väder idag så jag passade på att baka en mjuk pepparkaka till eftermiddagsfikat (jag har mycket pepparkakskrydda kvar efter julen så jag vill gärna använda den) Mjuk pepparkaka är alltid gott, det är nästan ändå godare nu så här några månader efter jul tycker jag.
Vi fikade utomhus när barnen kom hem efter skolan, det var mysigt. Med filmjölk i smeten blev pepparkakan saftig och god och den är lika enkel att baka som en vanlig sockerkaka. Hoppas att ni blir sugna på att testa, om inte nu så kanske om några månader 😀

Nu ska jag gå ut med en bit pepparkaka till Fredrik som jobbar med veden. Ni som har följt mig ett tag vet ju att vi värmer upp huset med ved. Ha det gott, vi ses snart igen. KRAM
