Världens godaste blåbärskaka

Hej med världens godaste blåbärskaka ♥ Denna lite småkladdiga blåbärskakan bakade jag i torsdags och vi fikade den igår (på påskafton) och då var den perfekt. Jag älskar verkligen mat och bakverk som går bra att förbereda. 1-2 dagar i kylen gör blåbärskakan världsgod.
Jag brukar använda frysta blåbär för jag tycker att det blir väldigt gott och så är det ju smidigt. Jag blandar runt blåbär med potatismjöl, bären släpper ifrån sig mindre vätska då under gräddningen. Med färska blåbär (som också går bra att använda) kan man hoppa över potatismjöl.

VÄRLDENS GODASTE BLÅBÄRSKAKA
Baka även en fantastiskt god BLÅBÄRSPAJ
Botten
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
Fyllning : 3 dl frysta blåbär och 0,5 msk potatismjöl
Topping : 100 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl och 1 dl strösocker
Gör så här
- Topping : Arbeta ihop toppingen (använd tex. fingertopparna) Ställ sedan åt sidan.
- Botten: Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner allt till smeten (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Fyllning : Blanda ihop frysta blåbär och potatismjöl. Fördela ut blåbär över smeten. Sprid ut topping över blåbären.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Kakan ska vara lös i mitten när ni tar ut den ur ugnen. Låt sedan stelna i kylen. Servera blåbärskakan kall med tex. vaniljvisp
Baka världens godaste blåbärskaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber

Lycka till alla ni som testar att baka denna blåbärskakan. KRAM

