ANNONS

Världens godaste blåbärskaka

/

blå bärs kakan
Hej med världens godaste blåbärskaka ♥

Denna lite småkladdiga blåbärskakan bakade jag i torsdags och vi fikade den igår (på påskafton) och då var den perfekt. Jag älskar verkligen mat och bakverk som går bra att förbereda. 1-2 dagar i kylen gör blåbärskakan världsgod.

Jag brukar använda frysta blåbär för jag tycker att det blir väldigt gott och så är det ju smidigt. Jag blandar runt blåbär med potatismjöl, bären släpper ifrån sig mindre vätska då under gräddningen. Med färska blåbär (som också går bra att använda) kan man hoppa över potatismjöl.

blåbären kakans

VÄRLDENS GODASTE BLÅBÄRSKAKA

Baka även en fantastiskt god BLÅBÄRSPAJ

Botten

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning : 3 dl frysta blåbär och 0,5 msk potatismjöl

Topping : 100 g mjukt smör, 2 dl vetemjöl och 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Topping : Arbeta ihop toppingen (använd tex. fingertopparna) Ställ sedan åt sidan.
  2. Botten : Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner allt till smeten (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Fyllning : Blanda ihop frysta blåbär och potatismjöl. Fördela ut blåbär över smeten. Sprid ut topping över blåbären.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Kakan ska vara lös i mitten när ni tar ut den ur ugnen. Låt sedan stelna i kylen. Servera blåbärskakan kall med tex. vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber

blåbären frysta
Lycka till alla ni som testar att baka denna världsgoda blåbärskakan. KRAM

bärkakan blåbärs

godaste världens blåbärskakans

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00