ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jordgubbspaj med gräddfil

/

Hej med en härlig sommarpaj ♥ Detta är en jordgubbspaj som är väldigt enkel att göra och den är perfekt att servera på buffé till sommaren. Jordgubbspajen kan ersätta en jordgubbstårta till exempel om man vill ha en lättare dessert, ibland blir det för mastigt med en gräddtårta efter maten då är denna pajen perfekt.

Till midsommar och skolavslutning passar den mycket bra, man bakar pajen dagen innan servering så man behöver inte stressa. Den blir perfekt krämig och god efter en natt i kylskåpet.

Oscar hjälpte mig att göra jordgubbspajen igår, idag fotade vi de sista bilderna och skrev in receptet här på bloggen. Självklart smakade vi på pajen också tillsammans med resten av gänget som är hemma och har påsklov.

JORDGUBBSPAJ MED GRÄDDFIL

Gör även en JORDGUBBSPAJ MED DULCE DE LECHE

Fyllning

  • 250 g jordgubbar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg

Pajdeg : 150 g smör, 1 ägg, 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Pajdeg : Elvispa ihop pajdegen till en smulig deg. Tryck ihop smulorna och tryck sedan ut degen i en pajform (eller en smord form med avtagbara kanter Ø ca 24 cm)
  2. Dela jordgubbar i grova bitar. Fördela ut jordgubbarna i det ogräddade pajskalet.
  3. Fyllning: Vispa ihop gräddfil, strösocker, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen över jordgubbarna.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30-35 min. Servera pajen kyskåpskall som den är utan tillbehör eller med tex. vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp. Pudra gärna florsocker över pajen innan servering.

En jordgubbspaj som blir allas favorit

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Elvispa ihop en smulig deg. Tryck ihop degsmulorna till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Med mjölad hand går det lätt.

På översta bilden ser ni pajdegen som jag har tryckt ut i pajformen. Under bilden lämnar jag en enkel beskrivning, den ser ni med en mindre ljusgrå text direkt under bilden. Detta är något som jag testar just nu för att göra recepten ännu enklare att följa.

Ni behöver inte förgrädda pajdegen utan den ogräddade degen är direkt redo för jordgubbarna och gräddfilsfyllningen.

Här hittar ni även en Lista med desserter

Skär jordgubbar i grova bitar och lägg dem i pajskalet.

Vispa ihop gräddfilsblandningen och häll över jordgubbarna. Grädda jordgubbspajen tills blandningen är krämig men inte rinnig. Grädda mitt i ugnen 200° i 30-35 min.

Bilderna ovan är tagna när vi gjorde pajen igår. Vi bakade den på kvällen och till förmiddagsfikat idag smakade vi på den. Helt perfekt var den då. Kylskåpskall och perfekt.

Jordgubbspajen är kylskåpskall och redo för att provsmakas.

Oscar är nöjd och glad, han vet ju hur god denna jordgubbspajen är för detta är en favoritpaj som vi har bakat måååånga gånger.

Jordgubbspajen är krämig och alldeles underbar som den är. Om man vill kan man servera glass, grädde eller vaniljvisp som tillbehör. Det är en smaksak. Lycka till och glöm inte att trycka på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00