ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Citronkaka med mördeg

/

Jamen åh vad jag är glad! Här kommer en ny kaka i kategorin Ediths Bästa. Vääääärldens godaste citronkaka som ni bara mååååste testa att baka. Måste, måste måste! Missa inte ♥

En botten av mördeg och en krämig topping av citron som lyfter hela kakan. Ja, alltså den här kakan är så god och den är väldigt enkel att baka. En riktig ”Edithkaka” (liten arbetsinsats och lätt att lyckas med) Ett topprecept och här kommer det :

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

CITRONKAKA MED MÖRDEG

Baka även SNITTAR och DRÖMMAR med citron

Fyllning

3 ägg

2 dl strösocker

0,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 citroner

Mördeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker

Recept

  1. Mördeg : Elvispa ihop mördegen till smulor. Tryck sedan ihop degsmulorna (eller arbeta ihop alla ingredienser för hand) Tryck ut degen i en smord ugnsform ca 30×20 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 200° i 15 min.
  3. Fyllning : Vispa för hand ihop ägg och strösocker. Vispa för hand ner vetemjöl och vaniljsocker.
  4. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronerna. Pressa ut citronsaften (ca 3/4 dl) Rör ner i fyllningen. Häll fyllning över den gräddade mördegen.
  5. Grädda klart mitt i ugnen 200° i 12-13 min. Citronkakan ska vara krämig men inte rinnig. Låt stelna i kylen. Servera som en kaka att äta med handen eller som en dessert med vispad grädde.

Ett topprecept på en mycket god citronkaka

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor och en Lista med desserter

Innan ni häller på fyllningen ska mördegen gräddas mitt i ugnen 200° i 15 min. I detta receptet ser ni en bättre bild på den formen som jag använder.

Skär citronkakan i så stora rutor ni önskar. 8,9,10,11 eller 12 rutor… helt efter eget tycke.

Om ni serverar grädde till kakan (och andra kakor) så måste jag passa på att tipsa er om att vispa grädden i en mixkanna, den är så bra! Finns på Cervera.

Och exakt där fick det räcka med bilder på mig och citronkakan. Snälla tryck på ♥ här under om ni gillar detta receptet. Jag blir så glad när ni tycker om det som jag tipsar er om och det visar ni genom att trycka på hjärtat. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00