ANNONS
Integritet på Tailsweep

Silviakaka som snittar

/

Idag säger jag hej med en ny kaka 😛 Så gott alltså! Sega kolasnittar med världens godaste silviakakaglasyr på toppen. Har ni inte testat denna varianten av silviakaka så måste ni testa det i helgen. Det är såååå gott!

Själva silviakakaglasyren är en enkel ägg och smörkräm, jag har utgått från min mjuka silviakaka och räknat ner mängden glasyr så att den passar perfekt till silviasnittarna. Mina silviakakasnittar ligger nu i frysen och väntar på att vi ska fira Tilde som fyller 18 år på måndag, jag vet att hon älskar denna kakan så jag ville baka den till henne.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

SILVIAKAKA SOM SNITTAR (20 st)

Baka även KÄRLEKSMUMSSNITTAR och KOKOSSNITTAR

Snittar

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr : 75 g smör, 0,75 dl strösocker, 1,5 tsk vaniljsocker och 1 äggula

Topping : Kokos (eller strössel)

Gör så här

  1. Glasyr : Smält i en kastrull ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Rör på medelvärme ner äggulan. Rör tills krämen tjocknar. Låt svalna medan du gräddar snittarna.
  2. Snittar : Elvispa ihop allt och tryck ihop till en deg. Dela degen i 2 delar. Rulla ut delarna till längder ca lika långa som ugnsplåten.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Tryck en fördjupning i längderna (se bild nedan)
  4. Fördela ut glasyr i fördjupningen. Strö på kokos. Låt glasyren stelna. Gärna i kylen. Skär sedan i sneda bitar med en vass kniv.

Snittar som smakar silviakaka blir en favorit

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

Rulla ut degen till 2 längder. Grädda dem när de är runda som på bilden.

Efter gräddning gör ni en fördjupning i mitten av varje längd.

Här ser ni ägg och smörkrämen, det är den som gör alla silviakakor så fantastiskt goda. Det är världens godaste glasyr tycker jag.

I fördjupningen fördelar ni ut silviakakaglasyren.

Toppa kakan med kokos och låt sedan stelna.

När glasyren stelnat skär ni enkelt upp snittarna med en vass kniv. Lägg lite bakpapper mellan kakorna om ni vill frysa in dem.

Lycka till alla ni som testar att baka snittar med silviaglasyr. Jag älskar denna småkakan och hoppas att ni också ska göra det. KRAM

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00