ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Rulltårta med chokladbollsfyllning

/
chokladboll rulltårta

Hej vänner, med ännu en kaka från Tildes 18-års firande ♥ När man fyller år får man fika många kakor, eller hur?! Har ni testat att baka detta? Världens godaste rulltårta med chokladbollsfyllning mmm… det är såååå gott! En enkel chokladrulltårta med en något lös chokladbollssmet som stelnar i kylen efter att ni rullat ihop rulltårtan.

Jag brukar strö på kokos över chokladbollssmeten efter jag fördelat ut den över chokladbotten, då blir det extra mycket chokladbollssmak på rulltårtan, och så är det en trevlig överraskning med lite bitar tillsammans med krämen. Testa gärna att baka denna mjuka kakan och tryck på ♥ under detta inlägget om ni tycker om detta receptet.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

chokladbollerulltårta

RULLTÅRTA MED CHOKLADBOLLSFYLLNING (15 st)

Baka även chokladbollstårta och en chokladbollskladdkaka

Chokladbotten

3 ägg

1,5 dl strösocker

1 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Fyllning : 100 g smör, 1,5 dl havregryn, 1 dl strösocker, 0,75 dl kakao, 1 msk vaniljsocker och 3 msk kallt kaffe

Övrigt : Strösocker och kokos

1. Chokladbotten: Vispa ägg och strösocker pösigt.

2. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. En bra mjölsikt hittar ni hos Bagaren & Kocken.

3. Bred ut smeten i en pappersklädd djup ugnsplåt 30×40 cm.

4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 6-7 min. Stjälp över på ett sockrat bakpapper.

5. Fyllning: Elvispa ihop fyllningen. Bred ut chokladbollsfyllning på chokladbotten. Strö på kokos (ca 1 dl) Rulla ihop. Lägg in i kylen en stund. Skär i skivor.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

chokladbollsrulltårta
chokladbollssmet

Här ser ni hur jag strör ut kokos över chokladbollssmeten. Jag använde ett decilitermått för att jag skulle kunna skriva mängden kokos till er (i vanliga fall strör jag bara på utan att mäta) Ungefär en 1 dl kokos blev det när jag mätte.

Fler chokladbollsrecept – 11 recept på chokladbollar

rulltårta chokladbolls

Rulla rulltårtan ganska hårt i början så kommer skivorna bli fina när ni skär upp rulltårtan sedan. För att få helt perfekta skivor skär jag alltid upp mina rulltårtor när de är kylskåpskalla (eller efter en stund i frysen om jag vill skynda på) En vass kniv och en kylskåpskall rulle kommer att bli fina kakor.

rulltårta chokladbollssmet
chokladrulltårta chokladbollar

Lycka till med att baka chokladbollsrulltårta och tusen tack till alla er som följer mig här och i sociala medier. Ni är bäst! KRAM

chokladbollssmet chokladrulltårta
chokladbolls rulltårta
  • RECEPTSAMLING
  • FACEBOOK & INSTAGRAM
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00