Tacos i smördeg

Hej med ett nytt köttfärsrecept (idag också ♥) Jag tänker att jag kör på med lite matrecept framöver, jag behöver öva på att fota matbilder och ni är många som har önskat fler recept på mat här i bloggen. Det ska bli kul! Jag har inte så mycket datorjobb att göra nu eftersom det mesta av receptarkivet är klart, nu kan jag istället lägga mer tid på att fylla arkivet med nya recept.

Ni är många som följer mig här på bloggen nu, det är jätteroligt tycker jag. Ju fler vi blir här inne desto roligare. Dela gärna mina recept i sociala medier och tipsa gärna era vänner om de recepten som ni gillar. Ju fler vi är desto fler och mer välplanerade recept har jag möjlighet att ta fram.

Köttfärsreceptet som jag vill tipsa er om idag är tacos i smördeg (så gott alltså!) Det är perfekt att göra av tacorester som man vill hitta på något nytt och kul med.

Jag brukar frysa in tacofärsen som blir över varje gång vi äter tacos, tillslut har jag så mycket tacofärs att det räcker till en hel ny måltid, som denna tacorullen till exempel. Så här gör jag:

TACOS I SMÖRDEG (ca 4 port)

Laga även mina 5 RECEPT PÅ KÖTTFÄRSSÅS

Recept

 • 1 gul lök
 • 500 g tacokryddad köttfärs
 • 200 g färskost (naturell eller vitlök)
 • 1 dl majs
 • Salt och vitpeppar
 • Paprikapulver

Övrigt : 1 rulle smördeg, 2 dl riven ost, ägg (och ev. sesamfrön)

Gör så här

 1. Hacka gul lök. Fräs löken i smör. Tillsätt tacofärsen. Rör ner färskost och majs. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Låt svalna.
 2. Bred ut tacofärs i mitten av smördegen. Toppa med ost. Stäng ihop. Tryck ihop kanterna ordentligt (”limma” ev. kanterna med uppvispat ägg) Vänd köttfärsrullen med skarven nedåt.
 3. Pensla med uppvispat ägg (strö ev. på sesamfrön)
 4. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera tacorullen med tex. sallad, jalapenos och vitlökssås (eller smaksätt gräddfil med sambal oelek, salta och peppra)

Tacorester blir en fantastisk tacorulle

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Om ni inte använder färdigkryddad tacofärs så tillagar ni enkelt köttfärsen efter beskrivningen på tacokryddpåsen. Låt färsen svalna innan ni lägger den på smördegen så går det lätt att rulla ihop smördegsrullen. På bilderna har jag gjort dubbel sats av detta receptet.

Låt gärna tacorullen vila lite efter gräddning då håller den ihop bra när ni skär upp den. Använd tex. en vass brödkniv att skära med.

Eftersom jag fotar maten innan vi äter så har jag förberett genom att lägga upp salladen i god tid. ”Så är livet med en bloggande mamma…” hihi… hoppas att familjen står ut med mig ett tag till.

Köttfärsrullen är perfekt till matlåda och den är även god att ta med på picknick och äta kall om så önskas.

Detta är något av det godaste man kan laga med köttfärs tycker jag, jag älskar kombinationen smördeg och köttfärs, så enkelt och så blir det så vääääldigt gott!

Nu skulle det vara jättekul om alla ni som gillar detta receptet trycker på ♥ här under. Då vet jag att ni tycker om det och kan göra liknande inlägg framöver. KRAM

0
93

Inlägget innehåller annonslänkar

Tortilla med köttfärs

Hej med ett nytt matrecept ♥ Det har blivit mycket bakverk på bloggen det senaste. Jag tycker att det är lite knepigt att fota fina matbilder så ofta väljer jag att fota bakverk, men övar man så blir man ju säkrare så idag kör vi på mat istället.

Detta lagar vi ofta här hemma, tortilla med köttfärs (det är så gott!!!) Man kan även kalla köttfärstortilla för enchiladas om man vill. Ibland äter vi tortillarullarna med enbart sallad, ibland med en vitlökssås och ibland köper vi ostsås i matbutiken och äter till, då smakar det som lasagne. Här kommer receptet :

TORTILLA MED KÖTTFÄRS (8 st)

Gör även en mycket god TACOTÅRTA

Recept

 • 1 gul lök
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 förp. krossade tomater (ca 400 g)
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 1 msk torkad oregano
 • 0,5 – 1 msk spiskummin (eller tacokrydda)
 • Paprikapulver

Topping3 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 2 dl creme fraiche 34% + riven ost

Övrigt : 8 tortillabröd

Gör så här

 1. Hacka gul lök. Fräs löken. Tillsätt köttfärs. Stek köttfärsen smulig. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
 2. Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Smula ner oregano. Tillsätt spiskummin eller tacokrydda efter tycke. Låt sjuda en stund. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver (ca 1 msk)
 3. Fördela ut köttfärs på tortillabröden. Rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsform.
 4. Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt smälta. Rör ner creme fraiche. Häll blandningen över rullarna. Strö på ost.
 5. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 15 min.) Höj ev. värmen den sista stunden. Servera tortillarullarna med sallad och tex. ett mycket enkelt vitlöksbröd.

Med ostsås smakar tortilla med köttfärs som lasagne

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

På bilderna ser ni 6 till recept med köttfärs som är goda och lätta att laga ♥ Länk till recepten nedan.

 1. FÄRSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
 2. KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD
 3. TACOCREPES
 4. NIKKALUOKTASOPPA
 5. KÖTTBULLAR MED POTATISMOS
 6. KÖTTFÄRSGRATÄNG BACON

Här kommer beskrivande bilder från när jag lagade tortilla med köttfärs. Enkelt och supergott!

Lägg en rejäl klick köttfärs på varje tortillabröd. Rulla ihop och häll på en tunn sås med creme fraiche över rullarna. Tips! Det går bra att byta grönsaksbuljong mot kycklingbuljong eller köttbuljong.

På bilderna ser ni en dubbel sats av detta receptet, vi är en stor familj så det går åt. Och så blev det ett par matlådor också. Enchiladas är perfekt att ta med i matlådan.

Krämigt och gott! Vill ni servera en sås till så tipsar jag om det i texten längst upp över receptet.

Lycka till och jag håller tummarna för att detta kanske blir maten till fredagsmyset imorgon hos några av er. Största kramen och gilla gärna detta inlägget om ni önskar fler matrecept här på bloggen ♥

11
53

Strösselkaka

Hej fina ♥ Hoppas allt är bra med er. Jag är så glad över alla hälsningar som jag fått om mina silviasnittar (ni är mååånga som har berättat att ni testat att baka dem ♥ Det känns så kul!)

Ni vet ju att jag hade tänkt att ge er lite olika tips inför påsk men att corona på Oscars förskola satte stopp för det. Detta var en av de påskkakor som jag hade tänkt att tipsa er om. Idag bestämde jag att lägga upp denna kakan här på bloggen i alla fall, påsk firar vi ju varje år och ett recept blir ju inte för gammalt. Jag kallar den för strösselkaka och den passar till påsk, barnkalas och när som helst.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

STRÖSSELKAKA (ca 20 st)

Baka även en MJUK KAKA MED STRÖSSEL

Snittarna

 • 100 g smör
 • 1 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 msk sirap
 • 1 tsk bakpulver

Glasyren : 75 g smör, 0,75 dl strösocker, 1,5 tsk vaniljsocker och 1 äggula

Topping : Strössel

Gör så här

 1. Glasyren : Smält ihop smör, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Rör på medelvärme ner äggulan tills krämen tjocknar. Låt svalna.
 2. Snittarna : Elvispa ihop allt och tryck ihop degen. Dela i 2 delar. Rulla ut delarna till längder ungefär lika långa som ugnsplåten.
 3. Grädda mitt i ugnen 175° i 12 min. Gör en fördjupning i mitten av längderna (se bild HÄR)
 4. Fördela ut glasyr i fördjupningen och strö på strössel. Låt stelna, gärna i kylen. Skär strösselkakan i sneda bitar med en vass kniv.

Strösselkaka passar till påsk, barnkalas och när som helst

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

När glasyren har stelnat går det enkelt att skära upp strösselkakan med en vass kniv. Den går jättebra att frysa in kakorna om ni vill göra det. Lycka till och stor kram från mig!

0
20