Tacos i smördeg
Hej med ett nytt köttfärsrecept (idag också ♥) Jag tänker att jag kör på med lite matrecept framöver, jag behöver öva på att fota matbilder och ni är många som har önskat fler recept på mat här i bloggen. Det ska bli kul! Jag har inte så mycket datorjobb att göra nu eftersom det mesta av receptarkivet är klart, nu kan jag istället lägga mer tid på att fylla arkivet med nya recept.
Ni är många som följer mig här på bloggen nu, det är jätteroligt tycker jag. Ju fler vi blir här inne desto roligare. Dela gärna mina recept i sociala medier och tipsa gärna era vänner om de recepten som ni gillar. Ju fler vi är desto fler och mer välplanerade recept har jag möjlighet att ta fram.
Köttfärsreceptet som jag vill tipsa er om idag är tacos i smördeg (så gott alltså!) Det är perfekt att göra av tacorester som man vill hitta på något nytt och kul med.
Jag brukar frysa in tacofärsen som blir över varje gång vi äter tacos, tillslut har jag så mycket tacofärs att det räcker till en hel ny måltid, som denna tacorullen till exempel. Så här gör jag:
TACOS I SMÖRDEG (ca 4 port)
Laga även mina 5 RECEPT PÅ KÖTTFÄRSSÅS
Recept
- 1 gul lök
- 500 g tacokryddad köttfärs
- 200 g färskost (naturell eller vitlök)
- 1 dl majs
- Salt och vitpeppar
- Paprikapulver
Övrigt : 1 rulle smördeg, 2 dl riven ost, ägg (och ev. sesamfrön)
Gör så här
- Hacka gul lök. Fräs löken i smör. Tillsätt tacofärsen. Rör ner färskost och majs. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Låt svalna.
- Bred ut tacofärs i mitten av smördegen. Toppa med ost. Stäng ihop. Tryck ihop kanterna ordentligt (”limma” ev. kanterna med uppvispat ägg) Vänd köttfärsrullen med skarven nedåt.
- Pensla med uppvispat ägg (strö ev. på sesamfrön)
- Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera tacorullen med tex. sallad, jalapenos och vitlökssås (eller smaksätt gräddfil med sambal oelek, salta och peppra)
Tacorester blir en fantastisk tacorulle
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs
Om ni inte använder färdigkryddad tacofärs så tillagar ni enkelt köttfärsen efter beskrivningen på tacokryddpåsen. Låt färsen svalna innan ni lägger den på smördegen så går det lätt att rulla ihop smördegsrullen. På bilderna har jag gjort dubbel sats av detta receptet.
Låt gärna tacorullen vila lite efter gräddning då håller den ihop bra när ni skär upp den. Använd tex. en vass brödkniv att skära med.
Eftersom jag fotar maten innan vi äter så har jag förberett genom att lägga upp salladen i god tid. ”Så är livet med en bloggande mamma…” hihi… hoppas att familjen står ut med mig ett tag till.
Köttfärsrullen är perfekt till matlåda och den är även god att ta med på picknick och äta kall om så önskas.
Detta är något av det godaste man kan laga med köttfärs tycker jag, jag älskar kombinationen smördeg och köttfärs, så enkelt och så blir det så vääääldigt gott!
Nu skulle det vara jättekul om alla ni som gillar detta receptet trycker på ♥ här under. Då vet jag att ni tycker om det och kan göra liknande inlägg framöver. KRAM