Inlägget innehåller annonslänkar

Färspanna

Hej kompisar ♥ Vad kul att ni är så många som har testat mina senaste köttfärsrecept. Tusen tusen tack till er som har hört av er till mig och berättat vad ni tyckte, det blir jag jätteglad av. Jag har hur många bra köttfärsrecept som helst på lager så jag delar gärna med mig av fler till er som vill. Nu när jag ska öva på att fota matbilder så passar det ju extra bra.

När jag ska laga middag snabbt, jag tänker då middag på en kvart så lagar jag ofta en galet god köttfärspanna som alla här hemma älskar! Till och med de som är mest kräsna. Köttfärs, morot, vitkål och smaksättning blir en köttfärsröra som smakar underbart gott tillsammans med ris. Jag steker färsen i rikligt med olja så blir det extra gott. Här kommer receptet :

FÄRSPANNA (ca 5 port)

Laga även denna KÖTTFÄRSRÄTTEN MED VITKÅL

Recept

 • 1 gul lök
 • Rapsolja
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 morot
 • 5 dl strimlad vitkål (använd tex. osthyvel)
 • 2 msk soya
 • Sambal oelek

Gör så här

 1. Skala och hacka gul lök. Fräs gul lök i olja. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Tillsätt ev. mer olja. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
 2. Riv morot grovt. Blanda ner morot och vitkål i färsen. Vänd runt mycket och låt fräsa så grönsakerna mjuknar.
 3. Rör ner soya. Tillsätt sambal oelek tills önskad hetta. Servera med ris (och ev. sweet chilisås)

Färspanna är en galet god snabbmat

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Färspanna är en köttfärsröra som genom en enkel tillagning smakar alldeles fantastiskt gott. Lite arbete ger mycket smak och mycket mat. Jag tycker att det är gott med ris till köttfärsröran.

Idag är Fredrik föräldraledig för Oscar så jag fick sällskap i köket. Även om inte han syns i bloggen så ofta så är bloggen en stor del av hans liv också, han lever ju med mig och jag arbetar med bloggen på olika sätt precis varje dag året om.

På min tallrik ser ni att jag har klickat ut lite extra sambal oelek. Jag älskar stark mat (väldigt mycket) så på de flesta av mina tallrikar hittar ni extra cayennepeppar, chiliflakes eller sambal oelek.

Lycka till alla ni som testar denna köttfärsrätten. Kram från mig och Fredrik och glöm inte att trycka på ♥ här under om ni tycker om detta receptet.

Tallriken kommer från Cervera HÄR och min topp hittar ni på ginatricot HÄR

2
81

Tacos i smördeg

Hej med ett nytt köttfärsrecept (idag också ♥) Jag tänker att jag kör på med lite matrecept framöver, jag behöver öva på att fota matbilder och ni är många som har önskat fler recept på mat här i bloggen. Det ska bli kul! Jag har inte så mycket datorjobb att göra nu eftersom det mesta av receptarkivet är klart, nu kan jag istället lägga mer tid på att fylla arkivet med nya recept.

Ni är många som följer mig här på bloggen nu, det är jätteroligt tycker jag. Ju fler vi blir här inne desto roligare. Dela gärna mina recept i sociala medier och tipsa gärna era vänner om de recepten som ni gillar. Ju fler vi är desto fler och mer välplanerade recept har jag möjlighet att ta fram.

Köttfärsreceptet som jag vill tipsa er om idag är tacos i smördeg (så gott alltså!) Det är perfekt att göra av tacorester som man vill hitta på något nytt och kul med.

Jag brukar frysa in tacofärsen som blir över varje gång vi äter tacos, tillslut har jag så mycket tacofärs att det räcker till en hel ny måltid, som denna tacorullen till exempel. Så här gör jag:

TACOS I SMÖRDEG (ca 4 port)

Laga även mina 5 RECEPT PÅ KÖTTFÄRSSÅS

Recept

 • 1 gul lök
 • 500 g tacokryddad köttfärs
 • 200 g färskost (naturell eller vitlök)
 • 1 dl majs
 • Salt och vitpeppar
 • Paprikapulver

Övrigt : 1 rulle smördeg, 2 dl riven ost, ägg (och ev. sesamfrön)

Gör så här

 1. Hacka gul lök. Fräs löken i smör. Tillsätt tacofärsen. Rör ner färskost och majs. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Låt svalna.
 2. Bred ut tacofärs i mitten av smördegen. Toppa med ost. Stäng ihop. Tryck ihop kanterna ordentligt (”limma” ev. kanterna med uppvispat ägg) Vänd köttfärsrullen med skarven nedåt.
 3. Pensla med uppvispat ägg (strö ev. på sesamfrön)
 4. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera tacorullen med tex. sallad, jalapenos och vitlökssås (eller smaksätt gräddfil med sambal oelek, salta och peppra)

Tacorester blir en fantastisk tacorulle

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Om ni inte använder färdigkryddad tacofärs så tillagar ni enkelt köttfärsen efter beskrivningen på tacokryddpåsen. Låt färsen svalna innan ni lägger den på smördegen så går det lätt att rulla ihop smördegsrullen. På bilderna har jag gjort dubbel sats av detta receptet.

Låt gärna tacorullen vila lite efter gräddning då håller den ihop bra när ni skär upp den. Använd tex. en vass brödkniv att skära med.

Eftersom jag fotar maten innan vi äter så har jag förberett genom att lägga upp salladen i god tid. ”Så är livet med en bloggande mamma…” hihi… hoppas att familjen står ut med mig ett tag till.

Köttfärsrullen är perfekt till matlåda och den är även god att ta med på picknick och äta kall om så önskas.

Detta är något av det godaste man kan laga med köttfärs tycker jag, jag älskar kombinationen smördeg och köttfärs, så enkelt och så blir det så vääääldigt gott!

Nu skulle det vara jättekul om alla ni som gillar detta receptet trycker på ♥ här under. Då vet jag att ni tycker om det och kan göra liknande inlägg framöver. KRAM

0
93

Inlägget innehåller annonslänkar

Tortilla med köttfärs

Hej med ett nytt matrecept ♥ Det har blivit mycket bakverk på bloggen det senaste. Jag tycker att det är lite knepigt att fota fina matbilder så ofta väljer jag att fota bakverk, men övar man så blir man ju säkrare så idag kör vi på mat istället.

Detta lagar vi ofta här hemma, tortilla med köttfärs (det är så gott!!!) Man kan även kalla köttfärstortilla för enchiladas om man vill. Ibland äter vi tortillarullarna med enbart sallad, ibland med en vitlökssås och ibland köper vi ostsås i matbutiken och äter till, då smakar det som lasagne. Här kommer receptet :

TORTILLA MED KÖTTFÄRS (8 st)

Gör även en mycket god TACOTÅRTA

Recept

 • 1 gul lök
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 förp. krossade tomater (ca 400 g)
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 1 msk torkad oregano
 • 0,5 – 1 msk spiskummin (eller tacokrydda)
 • Paprikapulver

Topping3 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och 2 dl creme fraiche 34% + riven ost

Övrigt : 8 tortillabröd

Gör så här

 1. Hacka gul lök. Fräs löken. Tillsätt köttfärs. Stek köttfärsen smulig. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
 2. Rör ner krossade tomater och tomatpuré. Smula ner oregano. Tillsätt spiskummin eller tacokrydda efter tycke. Låt sjuda en stund. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver (ca 1 msk)
 3. Fördela ut köttfärs på tortillabröden. Rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsform.
 4. Hetta upp vatten. Lägg i buljongtärning. Låt smälta. Rör ner creme fraiche. Häll blandningen över rullarna. Strö på ost.
 5. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 15 min.) Höj ev. värmen den sista stunden. Servera tortillarullarna med sallad och tex. ett mycket enkelt vitlöksbröd.

Med ostsås smakar tortilla med köttfärs som lasagne

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

På bilderna ser ni 6 till recept med köttfärs som är goda och lätta att laga ♥ Länk till recepten nedan.

 1. FÄRSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
 2. KÖTTFÄRS I FRANSKBRÖD
 3. TACOCREPES
 4. NIKKALUOKTASOPPA
 5. KÖTTBULLAR MED POTATISMOS
 6. KÖTTFÄRSGRATÄNG BACON

Här kommer beskrivande bilder från när jag lagade tortilla med köttfärs. Enkelt och supergott!

Lägg en rejäl klick köttfärs på varje tortillabröd. Rulla ihop och häll på en tunn sås med creme fraiche över rullarna. Tips! Det går bra att byta grönsaksbuljong mot kycklingbuljong eller köttbuljong.

På bilderna ser ni en dubbel sats av detta receptet, vi är en stor familj så det går åt. Och så blev det ett par matlådor också. Enchiladas är perfekt att ta med i matlådan.

Krämigt och gott! Vill ni servera en sås till så tipsar jag om det i texten längst upp över receptet.

Lycka till och jag håller tummarna för att detta kanske blir maten till fredagsmyset imorgon hos några av er. Största kramen och gilla gärna detta inlägget om ni önskar fler matrecept här på bloggen ♥

11
53