ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Färspanna

/

Hej kompisar ♥ Vad kul att ni är så många som har testat mina senaste köttfärsrecept. Tusen tusen tack till er som har hört av er till mig och berättat vad ni tyckte, det blir jag jätteglad av. Jag har hur många bra köttfärsrecept som helst på lager så jag delar gärna med mig av fler till er som vill. Nu när jag ska öva på att fota matbilder så passar det ju extra bra.

När jag ska laga middag snabbt, jag tänker då middag på en kvart så lagar jag ofta en galet god köttfärspanna som alla här hemma älskar! Till och med de som är mest kräsna. Köttfärs, morot, vitkål och smaksättning blir en köttfärsröra som smakar underbart gott tillsammans med ris. Jag steker färsen i rikligt med olja så blir det extra gott. Här kommer receptet :

FÄRSPANNA (ca 5 port)

Laga även denna KÖTTFÄRSRÄTTEN MED VITKÅL

Recept

 • 1 gul lök
 • Rapsolja
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 morot
 • 5 dl strimlad vitkål (använd tex. osthyvel)
 • 2 msk soya
 • Sambal oelek

Gör så här

 1. Skala och hacka gul lök. Fräs gul lök i olja. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Tillsätt ev. mer olja. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
 2. Riv morot grovt. Blanda ner morot och vitkål i färsen. Vänd runt mycket och låt fräsa så grönsakerna mjuknar.
 3. Rör ner soya. Tillsätt sambal oelek tills önskad hetta. Servera med ris (och ev. sweet chilisås)

Färspanna är en galet god snabbmat

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Färspanna är en köttfärsröra som genom en enkel tillagning smakar alldeles fantastiskt gott. Lite arbete ger mycket smak och mycket mat. Jag tycker att det är gott med ris till köttfärsröran.

Idag är Fredrik föräldraledig för Oscar så jag fick sällskap i köket. Även om inte han syns i bloggen så ofta så är bloggen en stor del av hans liv också, han lever ju med mig och jag arbetar med bloggen på olika sätt precis varje dag året om.

På min tallrik ser ni att jag har klickat ut lite extra sambal oelek. Jag älskar stark mat (väldigt mycket) så på de flesta av mina tallrikar hittar ni extra cayennepeppar, chiliflakes eller sambal oelek.

Lycka till alla ni som testar denna köttfärsrätten. Kram från mig och Fredrik och glöm inte att trycka på ♥ här under om ni tycker om detta receptet.

Tallriken kommer från Cervera HÄR och min topp hittar ni på ginatricot HÄR

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00