Tacopaj med ananassalsa

Hej vänner ♥ Jag jobbar vidare med att fota matbilder här på bloggen. Oscar är hemma idag så jag fick sällskap idag också. Och nu är det ju långledigt över helgen så då kommer hela familjen att vara hemma, då ska jag planera ännu mer matrecept att lägga in här. Till er ♥

Har ni något favoritrecept som ni vill se här på bloggen? Hör gärna av er så kanske det kan bli just det receptet som jag planerar in hit till receptarkivet mail: madame-edith@live.se Idag ska ni få ett recept på en ny tacopaj som jag vill tipsa er om, den smakar lite sött att lite starkt. Här kommer receptet :

TACOPAJ MED ANANASSALSA

Laga även en mycket god TACOS I SMÖRDEG

Fyllning

 • 1 gul lök
 • 400 g tacokryddad köttfärs
 • 1 burk ananassalsa (230 g)
 • Cayennepeppar
 • 3 ägg
 • 2 dl grädde
 • 0,5 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Topping : Tomat och valfri mängd riven ost

Gör så här

 1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen 225° i 10 min.
 2. Fyllning : Hacka gul lök. Fräs löken i smör. Tillsätt tacofärsen. Rör ner ananassalsa (se bild nedan) Smaka av med cayennepeppar. Fördela ut i pajskalet.
 3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över tacofärsen i pajskalet. Peta med en gaffel i köttfärsen så äggstanningen rinner ner i pajen. Strö på skivad tomat och ost.
 4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 30 min. Servera tacopajen med tex. sallad och gräddfil blandad med lite sambal oelek eller en vitlökssås Vill ni ha ännu mer ananassmak så är det supergott att servera denna salladen till pajen.

Tacopajen smakar lite sött och lite starkt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

I tacofärsen rör jag ner en salsa med smak av ananas, den har även lite hetta av chilifrukt, för att få ännu mer hetta kryddar jag även med cayennepeppar. Har ni inte färdigkryddad tacofärs hemma så kryddar ni enkelt köttfärsen efter beskrivningen på tacokryddpåsen.

Toppa tacopajen med valfri mängd skivad tomat och riven ost.

Och så in i ugnen… Tacopajen är mycket god att ta med sig i matlådan och perfekt att värma upp dagen efter om ni får något över. Lycka till alla ni som vill testa detta köttfärsreceptet och stor kram från mig.

0
11

Inlägget innehåller annonslänkar

Färspanna

Hej kompisar ♥ Vad kul att ni är så många som har testat mina senaste köttfärsrecept. Tusen tusen tack till er som har hört av er till mig och berättat vad ni tyckte, det blir jag jätteglad av. Jag har hur många bra köttfärsrecept som helst på lager så jag delar gärna med mig av fler till er som vill. Nu när jag ska öva på att fota matbilder så passar det ju extra bra.

När jag ska laga middag snabbt, jag tänker då middag på en kvart så lagar jag ofta en galet god köttfärspanna som alla här hemma älskar! Till och med de som är mest kräsna. Köttfärs, morot, vitkål och smaksättning blir en köttfärsröra som smakar underbart gott tillsammans med ris. Jag steker färsen i rikligt med olja så blir det extra gott. Här kommer receptet :

FÄRSPANNA (ca 5 port)

Laga även denna KÖTTFÄRSRÄTTEN MED VITKÅL

Recept

 • 1 gul lök
 • Rapsolja
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 morot
 • 5 dl strimlad vitkål (använd tex. osthyvel)
 • 2 msk soya
 • Sambal oelek

Gör så här

 1. Skala och hacka gul lök. Fräs gul lök i olja. Tillsätt köttfärs. Stek färsen smulig. Tillsätt ev. mer olja. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
 2. Riv morot grovt. Blanda ner morot och vitkål i färsen. Vänd runt mycket och låt fräsa så grönsakerna mjuknar.
 3. Rör ner soya. Tillsätt sambal oelek tills önskad hetta. Servera med ris (och ev. sweet chilisås)

Färspanna är en galet god snabbmat

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Färspanna är en köttfärsröra som genom en enkel tillagning smakar alldeles fantastiskt gott. Lite arbete ger mycket smak och mycket mat. Jag tycker att det är gott med ris till köttfärsröran.

Idag är Fredrik föräldraledig för Oscar så jag fick sällskap i köket. Även om inte han syns i bloggen så ofta så är bloggen en stor del av hans liv också, han lever ju med mig och jag arbetar med bloggen på olika sätt precis varje dag året om.

På min tallrik ser ni att jag har klickat ut lite extra sambal oelek. Jag älskar stark mat (väldigt mycket) så på de flesta av mina tallrikar hittar ni extra cayennepeppar, chiliflakes eller sambal oelek.

Lycka till alla ni som testar denna köttfärsrätten. Kram från mig och Fredrik och glöm inte att trycka på ♥ här under om ni tycker om detta receptet.

Tallriken kommer från Cervera HÄR och min topp hittar ni på ginatricot HÄR

2
81

Tacos i smördeg

Hej med ett nytt köttfärsrecept (idag också ♥) Jag tänker att jag kör på med lite matrecept framöver, jag behöver öva på att fota matbilder och ni är många som har önskat fler recept på mat här i bloggen. Det ska bli kul! Jag har inte så mycket datorjobb att göra nu eftersom det mesta av receptarkivet är klart, nu kan jag istället lägga mer tid på att fylla arkivet med nya recept.

Ni är många som följer mig här på bloggen nu, det är jätteroligt tycker jag. Ju fler vi blir här inne desto roligare. Dela gärna mina recept i sociala medier och tipsa gärna era vänner om de recepten som ni gillar. Ju fler vi är desto fler och mer välplanerade recept har jag möjlighet att ta fram.

Köttfärsreceptet som jag vill tipsa er om idag är tacos i smördeg (så gott alltså!) Det är perfekt att göra av tacorester som man vill hitta på något nytt och kul med.

Jag brukar frysa in tacofärsen som blir över varje gång vi äter tacos, tillslut har jag så mycket tacofärs att det räcker till en hel ny måltid, som denna tacorullen till exempel. Så här gör jag:

TACOS I SMÖRDEG (ca 4 port)

Laga även mina 5 RECEPT PÅ KÖTTFÄRSSÅS

Recept

 • 1 gul lök
 • 500 g tacokryddad köttfärs
 • 200 g färskost (naturell eller vitlök)
 • 1 dl majs
 • Salt och vitpeppar
 • Paprikapulver

Övrigt : 1 rulle smördeg, 2 dl riven ost, ägg (och ev. sesamfrön)

Gör så här

 1. Hacka gul lök. Fräs löken i smör. Tillsätt tacofärsen. Rör ner färskost och majs. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Låt svalna.
 2. Bred ut tacofärs i mitten av smördegen. Toppa med ost. Stäng ihop. Tryck ihop kanterna ordentligt (”limma” ev. kanterna med uppvispat ägg) Vänd köttfärsrullen med skarven nedåt.
 3. Pensla med uppvispat ägg (strö ev. på sesamfrön)
 4. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera tacorullen med tex. sallad, jalapenos och vitlökssås (eller smaksätt gräddfil med sambal oelek, salta och peppra)

Tacorester blir en fantastisk tacorulle

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Om ni inte använder färdigkryddad tacofärs så tillagar ni enkelt köttfärsen efter beskrivningen på tacokryddpåsen. Låt färsen svalna innan ni lägger den på smördegen så går det lätt att rulla ihop smördegsrullen. På bilderna har jag gjort dubbel sats av detta receptet.

Låt gärna tacorullen vila lite efter gräddning då håller den ihop bra när ni skär upp den. Använd tex. en vass brödkniv att skära med.

Eftersom jag fotar maten innan vi äter så har jag förberett genom att lägga upp salladen i god tid. ”Så är livet med en bloggande mamma…” hihi… hoppas att familjen står ut med mig ett tag till.

Köttfärsrullen är perfekt till matlåda och den är även god att ta med på picknick och äta kall om så önskas.

Detta är något av det godaste man kan laga med köttfärs tycker jag, jag älskar kombinationen smördeg och köttfärs, så enkelt och så blir det så vääääldigt gott!

Nu skulle det vara jättekul om alla ni som gillar detta receptet trycker på ♥ här under. Då vet jag att ni tycker om det och kan göra liknande inlägg framöver. KRAM

0
93