ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tacopaj med ananassalsa

/

Hej vänner ♥ Jag jobbar vidare med att fota matbilder här på bloggen. Oscar är hemma idag så jag fick sällskap idag också. Och nu är det ju långledigt över helgen så då kommer hela familjen att vara hemma, då ska jag planera ännu mer matrecept att lägga in här. Till er ♥

Har ni något favoritrecept som ni vill se här på bloggen? Hör gärna av er så kanske det kan bli just det receptet som jag planerar in hit till receptarkivet mail: madame-edith@live.se Idag ska ni få ett recept på en ny tacopaj som jag vill tipsa er om, den smakar lite sött att lite starkt. Här kommer receptet :

TACOPAJ MED ANANASSALSA

Laga även en mycket god TACOS I SMÖRDEG

Fyllning

 • 1 gul lök
 • 400 g tacokryddad köttfärs
 • 1 burk ananassalsa (230 g)
 • Cayennepeppar
 • 3 ägg
 • 2 dl grädde
 • 0,5 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Topping : Tomat och valfri mängd riven ost

Gör så här

 1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen 225° i 10 min.
 2. Fyllning : Hacka gul lök. Fräs löken i smör. Tillsätt tacofärsen. Rör ner ananassalsa (se bild nedan) Smaka av med cayennepeppar. Fördela ut i pajskalet.
 3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och vitpeppar. Häll blandningen över tacofärsen i pajskalet. Peta med en gaffel i köttfärsen så äggstanningen rinner ner i pajen. Strö på skivad tomat och ost.
 4. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 30 min. Servera tacopajen med tex. sallad och gräddfil blandad med lite sambal oelek eller en vitlökssås Vill ni ha ännu mer ananassmak så är det supergott att servera denna salladen till pajen.

Tacopajen smakar lite sött och lite starkt

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

I tacofärsen rör jag ner en salsa med smak av ananas, den har även lite hetta av chilifrukt, för att få ännu mer hetta kryddar jag även med cayennepeppar. Har ni inte färdigkryddad tacofärs hemma så kryddar ni enkelt köttfärsen efter beskrivningen på tacokryddpåsen.

Toppa tacopajen med valfri mängd skivad tomat och riven ost.

Och så in i ugnen… Tacopajen är mycket god att ta med sig i matlådan och perfekt att värma upp dagen efter om ni får något över. Lycka till alla ni som vill testa detta köttfärsreceptet och stor kram från mig.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00