Hej alla fina ♥ Nu är rabarbersäsongen här (härligt!) och jag har samlat ihop 20 av mina bästa recept med rabarber till er. Tycker ni om rabarber? Jag älskar rabarber och detta är mina stora favoriter bland alla rabarberrecept som jag har gjort. Rabarberpajer, rabarberkakor, desserter… alla är favoriter.
Hoppas att ni blir sugna på att testa några av recepten i detta inlägget. Under varje bild hittar ni en länk direkt till receptet. KRAM
Hej med nya matbilder ♥ Idag vill jag tipsa er om en fantastiskt god kycklingrätt med rabarber. Mums alltså! Rabarberkyckling är en perfekt (och enkel) rätt att tillaga om man vill använda rabarber i matlagningen. Det vanligaste är ju att man använda rabarber till rabarberpajer och mjuka rabarberkakor men det är väldigt gott även i mat. Testa ♥
Receptet på rabarberkyckling snappade jag upp i en facebookgrupp för något år sedan och så gjorde jag om receptet lite, så här tillagar jag kycklinggratäng med rabarber :
Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
Skär rabarber i grova bitar (skala först om skalet är tjockt) Lägg bitarna i ugnsformen.
Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Blanda ihop med grädde och sambal oelek. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
Häll blandningen i ugnsformen. Tips! Ni kan söta såsen med någon matsked honung om så önskas.
Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min (tills kycklingen är helt klar) Toppa kycklingrätten med hackad gräslök. Servera med tex. ris och sallad.
Kyckling och rabarber blir en fantastisk rabarberkyckling
Späda rabarber behöver inte skalas, skiva bara upp i grova bitar och sprid ut i pajfromen. I slutet av säsongen brukar rabarbern få lite tjockare skal, då blir det bäst att skala först och sedan skiva upp.
Jag sötar inte såsen men om rabarbern är mycket syrlig så kan ni tillsätta några matskedar honung, mängd efter tycke.
På toppen strör jag ut hackad gräslök, precis som i originalreceptet. Det blir fint och smakar gott. Fryst färdighackad gräslök använder jag. Tips! Rester av rabarberkyckling blir världens godaste matlåda (om ni får något över…)
Ni är många som hör av er till mig om receptet på Tildes tonfiskröra, Tilde blir så glad när jag berättar det för henne. Även om jag sorterar bland recepten så hamnar de ju bakåt i flödet när jag fyller på med nya recept. Det är så en blogg är uppbyggd.
Det går enkelt att söka efter alla recept här på bloggen med sökrutan men ibland blir träffarna många och kanske blir det inte bara träffar på det man letar efter. Flera recept kan innehålla det ordet man söker på, precis som när man söker på Google.
Alla ni som frågat efter tonfiskröran har fått en länk till receptet av mig och jag tänker att det kan vara fler av er som vill att jag länkar till just det receptet. Så nu gör jag det här i ett ”hitta receptet inlägg” Nedan ser ni receptlänken.