Snart är det klart!

Hej igen, ja idag ses vi två gånger ♥

Oscar har varit på förskolan idag, det här med förskola blev inte alls som jag hade tänkt mig. Det är inte många gånger han har varit där under vårterminen, det har varit corona bland personalen, Oscar har varit förkyld, hans syskon har varit förkylda och då har Oscar fått vara hemma medan vi väntat på provsvar. Oscar är för liten för att ta coronatest men hans syskon som går i skolan har vi provtagit. Vi har klarat oss undan än så länge, ingen av oss i familjen har haft corona men det blir ju en hel del ”invänta provsvar” som gör att barnen har fått vara hemma.

Det har blivit väldigt mycket gjort här hemma senaste tiden, vi har snart jobbat oss igenom två stora timmerbilar med släp som varit fullt lastade med ved. Ja alltså vi har jobbat oss igenom vedhögarna, timmerbilarna har ju fraktat veden till oss. Det är mest Fredrik som har jobbat med veden men även jag, en del i alla fall.

Snart är allt klart och det känns alldeles fantastiskt skönt. Nu har vi ved för minst 3 år framåt.

Mitt i arbetet med veden byggde jag och min pappa ett litet soldäck också på södersidan av huset. Oj vad nöjd jag är med det. Jag måste akta mig för solen så jag kan inte sitta där när solen är som starkast, men korta stunder funkar bra. Jag har dysplastiska leverfläckar (googla om ni vill veta mer om det)

Innan jag säger hejdå för idag så vill jag tipsa er om min populära mjuka kaka med hallon. Receptet hittar ni i länken nedan.

Recept – HALLONRUTOR MED KARDEMUMMA

KRAM till er alla ♥

0
11

20 enkla recept med rabarber

Hej alla fina ♥ Nu är rabarbersäsongen här (härligt!) och jag har samlat ihop 20 av mina bästa recept med rabarber till er. Tycker ni om rabarber? Jag älskar rabarber och detta är mina stora favoriter bland alla rabarberrecept som jag har gjort. Rabarberpajer, rabarberkakor, desserter… alla är favoriter.

Hoppas att ni blir sugna på att testa några av recepten i detta inlägget. Under varje bild hittar ni en länk direkt till receptet. KRAM

VÄRLDENS GODASTE RABARBERPAJ (ett topprecept!!)

RABARBERRUTOR MED SMÄLT SMÖR

RABARBERKYCKLING

RABARBERKAKA

RABARBERFRALLOR

RABARBERKAKA MED TOPPING

STEKTA RABARBER

RABARBERGROTTOR

RABARBERMUFFINS

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA

RABARBERKOMPOTT

RABARBERKLADDKAKA

RULLTÅRTA MED RABARBER

RABARBERKAKA MED STRÖSSEL

RABARBERKAKA

RABARBERPAJ MED SMULDEG MED KOKOS

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

RABARBERFLARN

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD

MJUK RABARBERKAKA (ett topprecept!!)

0
17

Inlägget innehåller annonslänkar

Rabarberkyckling

Hej med nya matbilder ♥ Idag vill jag tipsa er om en fantastiskt god kycklingrätt med rabarber. Mums alltså! Rabarberkyckling är en perfekt (och enkel) rätt att tillaga om man vill använda rabarber i matlagningen. Det vanligaste är ju att man använda rabarber till rabarberpajer och mjuka rabarberkakor men det är väldigt gott även i mat. Testa ♥

Receptet på rabarberkyckling snappade jag upp i en facebookgrupp för något år sedan och så gjorde jag om receptet lite, så här tillagar jag kycklinggratäng med rabarber :

RABARBERKYCKLING (4-5 port)

Missa inte detta: 20 RECEPT MED RABARBER

Recept

 • 4-5 kycklingfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • 2 stjälkar rabarber (4-5 dl)
 • 1 dl vatten
 • 1,5 buljongtärning (grönsak eller kyckling)
 • 5 dl grädde
 • 1 tsk sambal oelek
 • 2 vitlöksklyftor

Topping : Hackad gräslök

Gör så här

 1. Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
 2. Skär rabarber i grova bitar (skala först om skalet är tjockt) Lägg bitarna i ugnsformen.
 3. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Blanda ihop med grädde och sambal oelek. Pressa ner vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
 4. Häll blandningen i ugnsformen. Tips! Ni kan söta såsen med någon matsked honung om så önskas.
 5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min (tills kycklingen är helt klar) Toppa kycklingrätten med hackad gräslök. Servera med tex. ris och sallad.

Kyckling och rabarber blir en fantastisk rabarberkyckling

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling och en Lista med bär och rabarber

Späda rabarber behöver inte skalas, skiva bara upp i grova bitar och sprid ut i pajfromen. I slutet av säsongen brukar rabarbern få lite tjockare skal, då blir det bäst att skala först och sedan skiva upp.

Jag sötar inte såsen men om rabarbern är mycket syrlig så kan ni tillsätta några matskedar honung, mängd efter tycke.

På toppen strör jag ut hackad gräslök, precis som i originalreceptet. Det blir fint och smakar gott. Fryst färdighackad gräslök använder jag. Tips! Rester av rabarberkyckling blir världens godaste matlåda (om ni får något över…)

Här finns fler bra kycklingrecept – 12 RECEPT MED KYCKLING

Lycka till och jag hoppas att ni är många som vill testa kombinationen kyckling och rabarber. KRAM

4
20