ANNONS
Integritet på Tailsweep

Öppen rabarberpaj

/

ÖPPEN RABARBERPAJ – RABARBERPIZZA

Missa inte detta: 20 RECEPT MED RABARBER

Deg

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Rabarberkompott : ca 400 g rabarber, 10 g smör och 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Deg : Elvispa ihop smör, mjöl, socker och vatten i en stor bunke. Tryck ihop till en deg. Ställ in i kylen medan du gör rabarberkompott.
  2. Rabarberkompott : Klipp rabarber i bitar (skala först om skalet är tjockt) Koka under omrörning ihop smör, vaniljsocker och rabarber (småkoka tills rabarbern mjuknat, ca 10 min)
  3. Lägg degen på en ugnsplåt. Kavla och tryck med fingertopparna ut degen till en stor cirkel, i storlek som en pizza. Vik upp en rejäl kant runt cirkeln. Häll på rabarberkompott.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Serveras ljummen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass. Pudra på florsocker om så önskas.

Öppen rabarberpaj blir en god rabarberpizza

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Pajdegen har fått hoppa in i kylen och det är dags att koka ihop rabarberkompotten. När jag gör rabarberkompott på späda rabarber (när rabarbern inte har tjockt skal) så brukar jag klippa rabarberbitar rakt ner i kastrullen. Det går snabbt och enkelt.

Lite smör och vaniljsocker får koka ihop med rabarberna. Smöret hjälper kompotten att stanna innanför kanterna i pajskalet och vaniljsockret sötar lite, rabarbern kan upplevas väldigt sur om man inte sötar något.

Oscar hjälpte mig att tryck ut en kant runt hela pajen. När ni formar pajskalet så kan ni först kavla ut degen direkt på plåten (använd bakplåtspapper om era plåtar kräver det) forma sedan degen med fingertopparna. Kanten behöver vara lite rejäl så att fyllningen stannar kvar i mitten när pajen gräddas.

Storleken på rabarberpajen är inte jättenoga men ungefär som en pizza. Lycka till och stor kram!

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00