Öppen rabarberpaj

ÖPPEN RABARBERPAJ – RABARBERPIZZA

Missa inte detta: 20 RECEPT MED RABARBER

Deg

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Rabarberkompott : ca 400 g rabarber, 10 g smör och 2 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Deg : Elvispa ihop smör, mjöl, socker och vatten i en stor bunke. Tryck ihop till en deg. Ställ in i kylen medan du gör rabarberkompott.
  2. Rabarberkompott : Klipp rabarber i bitar (skala först om skalet är tjockt) Koka under omrörning ihop smör, vaniljsocker och rabarber (småkoka tills rabarbern mjuknat, ca 10 min)
  3. Lägg degen på en ugnsplåt. Kavla och tryck med fingertopparna ut degen till en stor cirkel, i storlek som en pizza. Vik upp en rejäl kant runt cirkeln. Häll på rabarberkompott.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Serveras ljummen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass. Pudra på florsocker om så önskas.

Öppen rabarberpaj blir en god rabarberpizza

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Pajdegen har fått hoppa in i kylen och det är dags att koka ihop rabarberkompotten. När jag gör rabarberkompott på späda rabarber (när rabarbern inte har tjockt skal) så brukar jag klippa rabarberbitar rakt ner i kastrullen. Det går snabbt och enkelt.

Lite smör och vaniljsocker får koka ihop med rabarberna. Smöret hjälper kompotten att stanna innanför kanterna i pajskalet och vaniljsockret sötar lite, rabarbern kan upplevas väldigt sur om man inte sötar något.

Oscar hjälpte mig att tryck ut en kant runt hela pajen. När ni formar pajskalet så kan ni först kavla ut degen direkt på plåten (använd bakplåtspapper om era plåtar kräver det) forma sedan degen med fingertopparna. Kanten behöver vara lite rejäl så att fyllningen stannar kvar i mitten när pajen gräddas.

Storleken på rabarberpajen är inte jättenoga men ungefär som en pizza. Lycka till och stor kram!

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

0
13

Snart är det klart!

Hej igen, ja idag ses vi två gånger ♥

Oscar har varit på förskolan idag, det här med förskola blev inte alls som jag hade tänkt mig. Det är inte många gånger han har varit där under vårterminen, det har varit corona bland personalen, Oscar har varit förkyld, hans syskon har varit förkylda och då har Oscar fått vara hemma medan vi väntat på provsvar. Oscar är för liten för att ta coronatest men hans syskon som går i skolan har vi provtagit. Vi har klarat oss undan än så länge, ingen av oss i familjen har haft corona men det blir ju en hel del ”invänta provsvar” som gör att barnen har fått vara hemma.

Det har blivit väldigt mycket gjort här hemma senaste tiden, vi har snart jobbat oss igenom två stora timmerbilar med släp som varit fullt lastade med ved. Ja alltså vi har jobbat oss igenom vedhögarna, timmerbilarna har ju fraktat veden till oss. Det är mest Fredrik som har jobbat med veden men även jag, en del i alla fall.

Snart är allt klart och det känns alldeles fantastiskt skönt. Nu har vi ved för minst 3 år framåt.

Mitt i arbetet med veden byggde jag och min pappa ett litet soldäck också på södersidan av huset. Oj vad nöjd jag är med det. Jag måste akta mig för solen så jag kan inte sitta där när solen är som starkast, men korta stunder funkar bra. Jag har dysplastiska leverfläckar (googla om ni vill veta mer om det)

Innan jag säger hejdå för idag så vill jag tipsa er om min populära mjuka kaka med hallon. Receptet hittar ni i länken nedan.

Recept – HALLONRUTOR MED KARDEMUMMA

KRAM till er alla ♥

0
11

20 enkla recept med rabarber

Hej alla fina ♥ Nu är rabarbersäsongen här (härligt!) och jag har samlat ihop 20 av mina bästa recept med rabarber till er. Tycker ni om rabarber? Jag älskar rabarber och detta är mina stora favoriter bland alla rabarberrecept som jag har gjort. Rabarberpajer, rabarberkakor, desserter… alla är favoriter.

Hoppas att ni blir sugna på att testa några av recepten i detta inlägget. Under varje bild hittar ni en länk direkt till receptet. KRAM

VÄRLDENS GODASTE RABARBERPAJ (ett topprecept!!)

RABARBERRUTOR MED SMÄLT SMÖR

RABARBERKYCKLING

RABARBERKAKA

RABARBERFRALLOR

RABARBERKAKA MED TOPPING

STEKTA RABARBER

RABARBERGROTTOR

RABARBERMUFFINS

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA

RABARBERKOMPOTT

RABARBERKLADDKAKA

RULLTÅRTA MED RABARBER

RABARBERKAKA MED STRÖSSEL

RABARBERKAKA

RABARBERPAJ MED SMULDEG MED KOKOS

RABARBERPAJ MED KNÄCKIGT TÄCKE

RABARBERFLARN

RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD

MJUK RABARBERKAKA (ett topprecept!!)

0
17