ANNONS
Integritet på Tailsweep

Citronglass

/

Hej fina ni ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag ska en dundergod citronglass få hoppa in här på bloggen. Brukar ni göra hemgjord glass? Det är såååå enkelt och det är såååå gott! Jag har ingen glassmaskin så jag gör glass utan maskin och det går precis lika bra. I alla fall med de recepten som jag använder.

Jag har missat att skapa en kategori med glass så jag kör in alla glassrecept i min kategori med glassåser. Länk finns allra sist i detta inlägget.

Det absolut smidigaste sättet att göra en riktigt härlig gräddglass är att använda kondenserad mjölk tycker jag. Kondenserad och inte karamelliserad, det är lite knepigt att komma ihåg vilken som är vilken när man står där i matbutiken så jag tog ett kort på den kondenserade mjölken som jag använde, bild lite längre ner…

3 ingredienser och 3 minuter arbetsinsats, det är allt som ni behöver för att göra en underbar citronglass. Och en frys. Så här enkelt gör ni:

CITRONGLASS

Testa även att göra ENKLASTE DAIMGLASSEN

Recept

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötat kondenserad mjölk (397 g)
  • 2 citroner

Gör så här

  1. Vispa grädde. Rör ner sötat kondenserad mjölk i den vispade grädden.
  2. Tvätta och finriv det yttersta skalet på båda citronerna. Pressa ut citronsaft ur båda citronerna. Rör ner skal och saft i grädden.
  3. Häll ut smeten i en form. Tex. en urtvättad glassbunke. Täck med plastfolie eller sätt på ett lock. Storleken på formen bestämmer ni själva.
  4. Ställ in glassen i frysen tills den har stelnat i 4-5 timmar eller längre. Tex. under natten. Ät och njut av denna galet goda glass när den har stått och tinat lite i rumstemperatur. Servera med tex. bär, strössel och lakritssås

3 ingredienser och 3 minuters arbetsinsats

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass

Här ser ni den sötade kondenserade mjölken. Det finns olika tillverkare, detta var den jag använde denna gången.

Alltså så enkelt, nästan inget arbete alls. Och världsgott blir det, citronglass är en riktig sommarglass tycker jag. Krämig och lagom mycket citronsmak.

Glass med få ingredienser och ingen glassmaskin behövs, det är smidigt. Tryck på ♥ här under om ni gillar detta receptet. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00