Jösses vad åren går

Mina härliga goa vänner ♥ Hej! Jag var trött när jag lade ut denna bilden på min instastory och jag är lika trött nu som då. Jag kikar in här på bloggen mitt i natten för att säga godnatt till er. Hoppas att lördagen har varit bra.

Vi har haft en mysig kväll och kollat på eurovision. Jag, Fredrik och barnen. 6 barn har vi, både stora och små och ikväll lyckades vi samla dem alla, även Wilma som inte bor hemma längre (hon fyller 22 år efter sommaren) Inte konstigt att jag känner mig trött, äldsta dottern fyller snart 22.. jösses åren går och jag börjar bli gammal och trött. Haha nädå, än har jag orken kvar. Men ibland är jag lite trött. Wilma är inte med så mycket här på bloggen men här är hon med.

Nu ska jag sova så att jag kan ladda för en ny dag med ett nytt blogginlägg. Vill ni så ses vi om några timmar igen. KRAM

0
19

Kul att se er idag igen ❤️

Hej hej med en bild från min Instagram. Jag är vaken och resten av familjen sover. Jag ska smyga in i tv-rummet och kolla lite på tv innan alla vaknar men först ville jag säga hej till er.

Jag kollade till min statistik igår och höll på att trilla baklänges, ni är flera tusen som kikar in hit till mig och mina receptinlägg varje dag (!!!) Alltså jösses, jag är så glad för det. Kan ni inte skriva en liten hälsning till mig i något av mina blogginlägg här inne? När ni har tid och lust. Det skulle vara så roligt.

Senare idag kommer Wilma hem, vår äldsta tjej. Vi ska heja på Sverige ikväll och äta gott. Det ska bli mysigt. Hoppas att ni alla får en härlig dag idag, här kvittrar fåglarna utanför fönstret nu och man riktigt känner hur skolavslutningarna närmar sig. Jag älskar denna tiden på året.

Stor kram ❤️

2
21

Köttfärsgratäng

Hej med den krämigaste och godaste köttfärsgratängen som vi åt till middag idag. Gillar ni gratänger med köttfärs? Jag brukar passa på att göra gratäng med pasta när vi har pastarester i kylen. Ibland kokar jag ny pasta men ofta använder jag rester. Bättre att använda än att slänga och så sparar det ju lite tid, det gillar jag.

I denna köttfärsgratängen har jag en smaskig ostsås. Att göra ostsås från grunden kräver en del arbete men när man har gjort det några gånger så fixar man det lätt. Det är inte svårt att göra ostsås. Här kommer receptet på gratängen, hoppas att ni blir sugna på att testa.

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

KÖTTFÄRSGRATÄNG (6 port)

Laga även en mycket god KÖTTFÄRSPANNKAKA

Köttfärsfyllning

 • Kokta makaroner till 6 port (7-8 dl okokta)
 • 1 gul lök
 • 500 g köttfärs
 • Salt och vitpeppar
 • 1 förpackning krossade tomater
 • 1,5 buljongtärning (grönsak eller kött)
 • 0,5 dl tomatpuré
 • 1 msk torkad oregano

Ostsås : 2+6 dl mjölk och 0,5 dl vetemjöl. 1 dl vispgrädde, 75 g smör, 150 g riven ost (gärna lagrad)

Topping : Skivad tomat och riven ost

Gör så här

 1. Köttfärsfyllning : Hacka gul lök. Fräs i smör eller olja. Tillsätt köttfärs. Fräs färsen smulig. Salta och peppra.
 2. Häll på krossade tomater. Hetta upp. Lägg i buljongtärning. Låt smälta. Rör ner tomatpuré. Smula ner oregano. Låt stå en stund och dra åt sig smakerna.
 3. Blanda ihop köttfärs och kokta makaroner i en ugnsform.
 4. Ostsås : Vispa i en skål ihop 2 dl mjölk och vetemjöl till en slät redning.
 5. Koka under omrörning upp 6 dl mjölk och 1 dl vispgrädde i en kastrull. Lägg i smöret och låt smälta. Vispa ner redningen med en fin stråle. Koka upp igen (rör) Sänk sedan värmen och låt sjuda i 5 min.
 6. Drag kastrullen från värmen. Rör ner ost. Smaka av med salt och vitpeppar när osten smält (riv även ner muskot om så önskas) Häll ostsås över köttfärsfyllningen. Toppa med tomat och ost.
 7. Gratinera mitt i ugnen 200° i 20-25 min. Höj ev. värmen sista stunden för mer färg. Servera köttfärsgratängen med sallad.

Pastarester blir en fantastisk köttfärsgratäng

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med pasta och pannkakor

Köttfärs och kokt pasta i en ganska stor ugnsform. Måttet på formen bestämmer ni själva, det viktigaste är att allt får plats.

När ni har hällt på ostsåsen i gratängen kan ni peta ner såsen lite i köttfärsfyllningen med en gaffel. Toppa med valfri mängd tomatskivor och riven ost. Köttfärsgratängen är perfekt att ta med sig i matlåda. LYCKA TILL ♥

4
21