Lättbakad kaka

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett riktigt lättbakat recept av mig. Hoppas att ni gillar det, lättbakade recept. Ibland är det kul att lägga ner mer tid på mat och bakverk men det enkla är det som jag gillar bäst.

Det jag vill tipsa er om idag är en sockerkaka som jag bakar som rutor. 12 sockerkaksrutor i en liten ugnsform. Det tar mindre än 3 minuter att fixa denna kakan, resten sköter ugnen.

Sockerkaksrutor är en vanlig sockerkaka som jag bakar i denna formen. I smeten använder jag rumsvarmt smör (istället för smält smör) för då blir kakan väldigt saftig och god.

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

För att göra rutorna extra fina pudrar jag florsocker öven dem strax innan servering. Det blir både fint och gott. Här kommer receptet :

LÄTTBAKAD KAKA (12 st) Sockerkaka i rutor

Baka även RABARBERRUTOR MED SMÄLT SMÖR

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 20×30 cm.
  3. Grädda sockerkakan mitt i ugnen175° tills genomgräddad (25-30 min) Låt svalna. Skär upp i rutor. Pudra florsocker på kakan om så önskas.

Baka en enkel kaka med 3 minuter arbetsinsats

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Innan jag skär upp sockerkaksrutorna så skär jag bort kanten runt hela kakan. Bara en liten tunn kant skär jag bort, då blir kakorna jämna och fina. Och så pudrar jag florsocker över.

Enkelt och gott och verkligen en perfekt kaka att baka när man vill bjuda på en nybakad kaka snabbt. Medan kaffet kokar gräddas kakan i ugnen. Får ni kakor över efter fikat så går de jättebra att frysa in.

Lycka till alla ni som testar att baka denna superenkla sockerkakan. Tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

0
59

Jösses vad åren går

Mina härliga goa vänner ♥ Hej! Jag var trött när jag lade ut denna bilden på min instastory och jag är lika trött nu som då. Jag kikar in här på bloggen mitt i natten för att säga godnatt till er. Hoppas att lördagen har varit bra.

Vi har haft en mysig kväll och kollat på eurovision. Jag, Fredrik och barnen. 6 barn har vi, både stora och små och ikväll lyckades vi samla dem alla, även Wilma som inte bor hemma längre (hon fyller 22 år efter sommaren) Inte konstigt att jag känner mig trött, äldsta dottern fyller snart 22.. jösses åren går och jag börjar bli gammal och trött. Haha nädå, än har jag orken kvar. Men ibland är jag lite trött. Wilma är inte med så mycket här på bloggen men här är hon med.

Nu ska jag sova så att jag kan ladda för en ny dag med ett nytt blogginlägg. Vill ni så ses vi om några timmar igen. KRAM

0
19

Kul att se er idag igen ❤️

Hej hej med en bild från min Instagram. Jag är vaken och resten av familjen sover. Jag ska smyga in i tv-rummet och kolla lite på tv innan alla vaknar men först ville jag säga hej till er.

Jag kollade till min statistik igår och höll på att trilla baklänges, ni är flera tusen som kikar in hit till mig och mina receptinlägg varje dag (!!!) Alltså jösses, jag är så glad för det. Kan ni inte skriva en liten hälsning till mig i något av mina blogginlägg här inne? När ni har tid och lust. Det skulle vara så roligt.

Senare idag kommer Wilma hem, vår äldsta tjej. Vi ska heja på Sverige ikväll och äta gott. Det ska bli mysigt. Hoppas att ni alla får en härlig dag idag, här kvittrar fåglarna utanför fönstret nu och man riktigt känner hur skolavslutningarna närmar sig. Jag älskar denna tiden på året.

Stor kram ❤️

2
21