Lättbakad kaka
Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett riktigt lättbakat recept av mig. Hoppas att ni gillar det, lättbakade recept. Ibland är det kul att lägga ner mer tid på mat och bakverk men det enkla är det som jag gillar bäst.
Det jag vill tipsa er om idag är en sockerkaka som jag bakar som rutor. 12 sockerkaksrutor i en liten ugnsform. Det tar mindre än 3 minuter att fixa denna kakan, resten sköter ugnen.
Sockerkaksrutor är en vanlig sockerkaka som jag bakar i denna formen. I smeten använder jag rumsvarmt smör (istället för smält smör) för då blir kakan väldigt saftig och god.
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
För att göra rutorna extra fina pudrar jag florsocker öven dem strax innan servering. Det blir både fint och gott. Här kommer receptet :
LÄTTBAKAD KAKA (12 st) Sockerkaka i rutor
Baka även RABARBERRUTOR MED SMÄLT SMÖR
Recept
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl mjölk
Gör så här
- Vispa med elvisp ihop smör och strösocker. Vispa sedan sakta ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Rör sist ner mjölk. Fördela ut smeten i en smord och bröad ugnsform ca 20×30 cm.
- Grädda sockerkakan mitt i ugnen175° tills genomgräddad (25-30 min) Låt svalna. Skär upp i rutor. Pudra florsocker på kakan om så önskas.
Baka en enkel kaka med 3 minuter arbetsinsats
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Innan jag skär upp sockerkaksrutorna så skär jag bort kanten runt hela kakan. Bara en liten tunn kant skär jag bort, då blir kakorna jämna och fina. Och så pudrar jag florsocker över.
Enkelt och gott och verkligen en perfekt kaka att baka när man vill bjuda på en nybakad kaka snabbt. Medan kaffet kokar gräddas kakan i ugnen. Får ni kakor över efter fikat så går de jättebra att frysa in.
Lycka till alla ni som testar att baka denna superenkla sockerkakan. Tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM