ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rabarber och jordgubbspaj

/

Hej vänner ♥ Detta är världens godaste sommarpaj tycker jag. Mmmm.. så god alltså! Jag kan faktiskt inte komma på en enda paj som jag tycker är godare än denna rabarber och jordgubbspajen (kanske beror det på att jag sitter och fikar denna rabarberpajen nu när jag sitter här och skriver, hihi)

Ja, hur som helst så passar rabarber och jordgubbar väldigt bra ihop. Det blir liksom en fullträff att kombinera de två smakerna och att toppa det hela med en smuldeg gör denna rabarber och jordgubbspaj till en 10 poängare. Receptet är väldigt enkelt, det är en vanlig smuldegspaj som serveras med tex. glass eller vaniljvisp. Hoppas att ni är många som vill testa baka denna rabarberpajen till sommarens alla fikastunder.

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

RABARBER OCH JORDGUBBSPAJ

Baka även RABARBERKAKA och KRÄMIG JORDGUBBSPAJ

Recept

  • 500 g rabarber
  • 500 g jordgubbar
  • 1 dl strösocker + 1 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Skär rabarber i 1 cm bitar (skala ev. först) Skär jordgubbar i grova bitar. Fördela ut i en pajform eller annan ugnsform. Häll på 1 dl strösocker och potatismjöl. Blanda runt.
  2. Arbeta ihop smör, strösocker, vetemjöl och vaniljsocker till en smuldeg (använd fingertopparna eller en stor bunke och elvisp) Strö ut smuldeg över rabarbern och jordgubbarna.
  3. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (20-25 min) Servera pajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Rabarber och jordgubbspaj till sommarens fikastunder

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Det enklaste sättet att göra denna jordgubbs och rabarberpaj är att lägga bitar av rabarber och jordgubbar direkt i en pajform eller i en ugnsform. Hälla på socker och potatismjöl och blanda runt allt i formen. Sedan går det enkelt att sprida ut smuldegen överst som ni ser på bilden ovan.

Tips! Ni kan ändra mängden rabarber och jordgubbar om så önskas. Ta tex. mer jordgubbar och mindre mängd rabarber eller ta mer rabarber och mindre mängd jordgubbar. Helt efter eget tycke.

Här finns fler rabarberrecept : 20 RECEPT MED RABARBER

Här hittar ni även en  Lista med desserter

Denna gången var det extra speciellt med våran jordgubbspaj. Den var med på Ludwigs 9 års firande. Vi hade bakat lite olika sötsaker och höjdpunkten var denna rabarberpajen. Några åt den med vaniljvisp och några åt den med vaniljglass.

Lycka till med att baka denna sommarpajen och jag hoppas att ni är många som trycker på ♥ här under detta inlägget, det gör mig och hela min familj så glada. Tusen tack och kram!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00