ANNONS
Integritet på Tailsweep

Enkel äppelpaj

/

Hej vänner ♥ Supergod och superenkel! Ja det är precis så jag vill beskriva denna fantastiska äppelpajen. Letar ni efter en enkel äppelpaj att baka på nolltid så testa denna. Smeten innehåller endast 4 ingredienser och den rörs snabbt ihop i en kastrull. Det tar ungefär 1 minut. Smält smöret först och rör sedan ner de övriga ingredienserna. Det är väldigt enkelt.

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Om ni vill att äppelpajen ska smaka kanel så blandar ni runt äppelklyftorna i lite socker och kanel. Ni kan ändra mängden socker och kanel om så önskas, ta efter eget tycke. Denna gången hoppade jag över kanel och använde äppelklyftorna utan smaksättning.

Degen som ni toppar äppelklyftorna med smakar som en gräddad småkaksdeg när äppelpajen fått vila en stund. Äppelpajen är lika god kall som ljummen. Servera den med en stor klick vaniljvisp 😛

ENKLASTE ÄPPELPAJEN

Missa inte detta – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 6 äpple + 0,5 dl strösocker + 0,5 msk kanel
  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpple i grova klyftor. Lägg klyftorna i en pajform. Häll på strösocker och kanel (om så önskas) Blanda runt.
  2. Smält smör. Rör ner strösocker, vetemjöl och bakpulver. Fördela ut degen över äppelklyftorna.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 20 min) Servera äppelpajen med en rejäl klick vaniljvisp

Degen fixar ni på 1 minut

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor

Sprid ut grova äppelklyftor i en pajform. Om ni vill så smaksätter ni äppelklyftorna med kanel, vill ni inte ha kanelsmak så hoppar ni över det.

Degen går väldigt snabbt att röra ihop. Fördela sedan ut den över äppelklyftorna i pajformen. Denna äppelpajen är inte en knäckig äppelpaj för degen blir knaprig, precis som när ni bakar knapriga kakor. Väääldigt gott blir det.

Oscar tyckte att nallen skulle få vara med på några bilder. Nallen heter polisen hälsar han. Oscar är snuvig och hemma från förskolan idag.

Lycka till alla ni som testar att baka världens enklaste äppelpaj och glöm inte att servera den med en rejäl klick vaniljvisp. KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00