ANNONS

Potatis och lök i smördeg

/
smördeg lök

Hej med ett suuuupergott tips med smördeg 😛 Alltså så gott! Detta bara måste ni testa. Riv potatis och hacka lök, fräs en stund i smör eller olja, krydda med vitlök, salt och peppar.

Tillaga färdigt potatisen i ugnen inbakat i smördeg. Ost har jag också som fyllning, den lägger jag över potatisen. Stark eller mild ost tar ni efter eget tycke. Goudaost tex. blir milt och krämigt (barnens favorit) och västerbottensost blir smakrikt och lite mer vuxen smak. Smördegsinbakad potatis passar till nästan allt. Kött, fågel, fisk… På buffé, till nyår, till midsommar, till helgen… i picknickkorgen. Så här enkelt gör ni.

buffe smördeg potatis

POTATIS OCH LÖK I SMÖRDEG (6 st)

Laga även en POTATISGRATÄNG MED FÄRSKOST

Recept

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 6 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 2-3 dl riven ost

Topping : Ägg

Gör så här

  1. Skär smördegen i 6 rutor.
  2. Skala och hacka gul lök. Skala potatis och riv grovt. Smörstek potatis och lök tills potatisen mjuknat. Eller stek i olja. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Låt svalna lite.
  3. Fördela ut potatis/löken på smördegen. Lägg på ost. Vik ihop till små paket. Tryck till kanterna med en gaffel (se bild nedan) Pensla smördegspaketen med uppvispat ägg.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 20 min)

Smördegsinbakad potatis passar till nästan allt

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

potatis riven smördeg
smördeg rårvien potatis

Stek potatis och gul lök tills potatisen är mjuk. Krydda med vitlök, salt och peppar. Låt svalna lite och fördela ut på den färska smördegen som är skuren i 6 rutor. Med pizzaskärare går det snabbt att skära ett rutmönster.

smördegen potatis
smördegspotatis

Vik ihop smördegspaketen och tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i ugnen 200° tills fin färg.

potatispaket
potatisbakelse potatis

Under stekningen kan potatisen och löken skifta i olika färger, det ser ni på fyllningen i bilderna nedan.

potatisbakelse kött
smördeg potatis lök

Ja detta är gott! Så gott! Receptet hamnar självklart i min bästa kategori EDITHS BÄSTA.

Tips! Om ni skulle få fyllning över så ät fyllningen utan smördeg med ett stekt ägg, supergott! Lycka till och tryck gärna på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

buffe smördeg potatis
bjudmat smördeg
piroger potatis
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00