ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kall räkpaj

/

Tjoho vad jag är glad för idag ska ni få ett av mina allra bästa recept. Ja, det är så klart ett ”EDITHS BÄSTA” recept. Det som jag vill tipsa er om är en världsgod kall räkpaj som jag ääääälskar!

Jag har gjort denna räkpajen många gånger, den är ju en favorit och jag har tänkt så många gånger att jag ska lägga in den här på matbloggen och nu när vi har haft skolavslutning så blev det äntligen av. Missa inte detta, lova mig det ♥ VÄRLDENS GODASTE RÄKPAJ

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Kall räkpaj passar till alla festligheter. Buffé, midsommar, skolavslutning, student, kräftskiva, fördelsedagar, påsk, nyår, som lyxig matlåda, picknick och en vanlig fredagkväll. Ja, en vanlig måndag också.

Och kanske allra godast… som frukost när man kommer på att man har en bit räkpaj kvar i kylen efter igår. Den känslan alltså, den får en att hoppa upp ur sängen.

KALL RÄKPAJ

Laga även en KRÄMIG RÄKPAJ och en RÄKPASTA

Fyllning

  • 0,5 st rödlök
  • 2 burkar räkor i lag
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 200 g färskost
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 tsk citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Pajskal : 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten och 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajskal : Arbeta ihop alla ingredienser. Tryck ut i botten och på kanterna i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen i 30 min. Grädda mitt i ugnen 200° i 15 min. Låt kallna.
  2. Fyllning : Skala och hacka rödlök. Låt räkorna rinna av.
  3. Rör ihop allt (spara några räkor till dekoration) Smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut fyllningen i pajskalet. Toppa med räkor. Servera räkpajen kylskåpskall med en sallad.

    En räkpaj som får dig att hoppa upp ur sängen

Hitta fler recept utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

Oscar hjälpte mig att nagga pajskalet. I pajskalet har vi riven ost. Använd en mild ost (tex. goudaost) för mild ostsmak och använd en stark ost (tex. västerbottensost) för en mer tydlig ostsmak. Barnen brukar tycka bäst om den milda varianten.

När pajskalet har gräddats och kallnat är det dags att fördela ut räkröran.

Om ni vill kan ni grädda pajskalet i god tid, flera timmar innan om så önskas. Det är viktigt att pajskalet är kallt när ni lägger i röran.

Tips! Räkröran är även god att äta på rostat bröd, i baguette, på kalla pannkakor och till bakad potatis.

Denna räkpajen är väldigt enkel att göra med få ingredienser samtidigt som den ger mycket smak, imponera på buffén eller knytkalaset. Alla som tycker om räkor kommer att älska denna pajen, det kommer ni märka, jag lovar ♥

Vill ni ha fler recept likt detta så tryck på ♥ här under. Stor kram från mig 😀

1

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00