Green goddess röra

Gokväll vänner, hoppas att ni har haft en härlig helg ♥ Jag har mixat ihop en sats green goddess röra som vi ska ha som pålägg under veckan. Det är så gott (!!!) Krämigt och gott. Tycker ni om basilika så testa detta.

Vill ni inte ha röran som pålägg så är den jättegod som tillbehör till tex. grillat kött eller köttfärsbiffar. Den är även god till vegetarisk mat och som grönsaksdipp. Även att dippa salta chips i. Jag tycker bäst om att använda salladsost till green goddess röra men ni som tycker mer om fetaost kan använda det istället. Som jag brukar säga, ta efter eget tycke och smak.

GREEN GODDESS RÖRA 

(låt de frysta sojabönorna tina först)

Laga även en POTATIS OCH PURJOLÖKSSOPPA

Recept

  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl fryst basilika
  • 150 g fetaost (eller salladsost)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa ihop tinade sojabönor med de övriga ingredienserna.
  2. Servera green goddess röra som ett pålägg eller som tillbehör till tex. grillat. Eller som en dipp.

En krämig och god röra på sojabönor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

Låt sojabönor tina och mixa sedan ihop alla ingredienserna. Det går snabbt och enkelt att mixa med en stavmixer. Tillsätt salt och vitpeppar i röran tills önskad smak.

Green goddess röra får en jättefin grön färg när ni har mixat ihop den. Servera gärna röran på grillbuffén. Jag brukar toppa med lite extra sojabönor. Lycka till. KRAM

0
28

Kall räkpaj

Tjoho vad jag är glad för idag ska ni få ett av mina allra bästa recept. Ja, det är så klart ett ”EDITHS BÄSTA” recept. Det som jag vill tipsa er om är en världsgod kall räkpaj som jag ääääälskar!

Jag har gjort denna räkpajen många gånger, den är ju en favorit och jag har tänkt så många gånger att jag ska lägga in den här på matbloggen och nu när vi har haft skolavslutning så blev det äntligen av. Missa inte detta, lova mig det ♥ VÄRLDENS GODASTE RÄKPAJ

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Kall räkpaj passar till alla festligheter. Buffé, midsommar, skolavslutning, student, kräftskiva, fördelsedagar, påsk, nyår, som lyxig matlåda, picknick och en vanlig fredagkväll. Ja, en vanlig måndag också.

Och kanske allra godast… som frukost när man kommer på att man har en bit räkpaj kvar i kylen efter igår. Den känslan alltså, den får en att hoppa upp ur sängen.

Missa inte! – Rabattkod 20% giltig i 48 timmar – LÄS HÄR

KALL RÄKPAJ

Laga även en KRÄMIG RÄKPAJ och en RÄKPASTA

Fyllning

  • 0,5 st rödlök
  • 2 burkar räkor i lag
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 200 g färskost
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 tsk citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Pajskal : 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten och 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajskal : Arbeta ihop alla ingredienser. Tryck ut i botten och på kanterna i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen i 30 min. Grädda mitt i ugnen 200° i 15 min. Låt kallna.
  2. Fyllning : Skala och hacka rödlök. Låt räkorna rinna av.
  3. Rör ihop allt (spara några räkor till dekoration) Smaka av med salt och vitpeppar. Bred ut fyllningen i pajskalet. Toppa med räkor. Servera räkpajen kylskåpskall med en sallad.

    En räkpaj som får dig att hoppa upp ur sängen

Hitta fler recept utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

Oscar hjälpte mig att nagga pajskalet. I pajskalet har vi riven ost. Använd en mild ost (tex. goudaost) för mild ostsmak och använd en stark ost (tex. västerbottensost) för en mer tydlig ostsmak. Barnen brukar tycka bäst om den milda varianten.

När pajskalet har gräddats och kallnat är det dags att fördela ut räkröran.

Om ni vill kan ni grädda pajskalet i god tid, flera timmar innan om så önskas. Det är viktigt att pajskalet är kallt när ni lägger i röran.

Tips! Räkröran är även god att äta på rostat bröd, i baguette, på kalla pannkakor och till bakad potatis.

Denna räkpajen är väldigt enkel att göra med få ingredienser samtidigt som den ger mycket smak, imponera på buffén eller knytkalaset. Alla som tycker om räkor kommer att älska denna pajen, det kommer ni märka, jag lovar ♥

Vill ni ha fler recept likt detta så tryck på ♥ här under. Stor kram från mig 😀

5
242

Gräddfilssås med salladskrydda

Hej kompisar. Idag ska ni få ett recept på en helt galet god kall sås som passar till allt (eller nästan allt..) Grillat kött, köttfärsbiffar, fågel, fisk, paj, piroger, sallad, ja allt som ni vill äta en kall sås till. Då är denna gräddfilssåsen perfekt. Godare än godast och lättaste receptet ni kan hitta.

Jag gör ju denna såsen som en gräddfilssås men om ni vill kan ni byta ut gräddfilen mot tex. creme fraiche. Som jag brukar säga, gör efter eget tycke. Då blir det bäst ♥

GRÄDDFILSSÅS MED SALLADSKRYDDA

Testa även att göra TILDES TZATZIKI

Recept

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk salladskrydda
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser. Salt och vitpeppar efter tycke.
  2. Ställ in i kylen och servera gräddfilssåsen kall. Förbered tex. dagen innan servering.

Lättaste receptet ni kan hitta

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

Snabbt och enkelt rör ni ihop gräddfil och salladskrydda. Smaka av gräddfilssåsen med salt och peppar. Serveras kylskåpskall, det går jättebra att röra ihop såsen dagen innan servering. KRAM

0
49