ANNONS

Smördegspiroger med skinka

/
ost och skinkpiroger smördeg

Hej vänner ♥ Enkelt och gott, det gillar jag. Och smördegspiroger är precis det, enkelt och verkligen så gott! Brukar ni laga det? Jag gör piroger med alla möjliga olika fyllningar och idag tänkte jag tipsa er om denna med skinka och champinjoner.

Till skinkpiroger är det supergott att servera gräddfilssåsen som jag tipsade er om förra veckan. Den med endast 2 ingredienser. Kommer ni ihåg? Ni ser gräddfilssåsen på bilden tillsammans med pirogerna. Har ni en rulle smördeg hemma så måste ni passa på att testa detta 😀 Smördegspiroger är så gott!

piroger rökt skinka

SMÖRDEGSPIROGER MED SKINKA (8 st)

Gör även en PIZZARULLE PÅ PIZZAKIT

Recept

  • 1 gul lök
  • 120 g rökt skinka
  • 1 konserv skivade champinjoner
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl riven ost
  • 1 rulle kyld smördeg

Topping : Ägg

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Lägg löken i en stekpanna. Klipp skinka rakt ner i stekpannan. Lägg ner champinjoner. Fräs allt i smör tills löken mjuknat. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda ner osten.
  2. Skär smördegen i 8 rutor. Fördela ut skinkröra på smördegen. Vik ihop till trekanter. Stäng ihop kanterna med en gaffel (se bild nedan) Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (15-20 min) Servera skinkpiroger med tex. sallad och gräddfilssås

Smördegspiroger är så gott!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

smördegspiroger skinka
pirog smördeg skinka
pirogfyllning

När fyllningen har svalnat blandar ni ner riven ost. Klicka sedan ut en liten hög fyllning på varje smördegsruta. Smördegen skär ni enkelt i ett rutmönster med en pizzaskärare.

smördeg pizzaskärare
skinka smördeg lök
skinka lök smördeg

Använd en gaffel för att trycka ihop kanterna på pirogerna. Pensla sedan smördegen med uppvispat ägg och grädda smördegspirogerna i 200° tills fin färg.

försluta smördeg
skinka champinjoner smördeg
smör deg piroger skinka

Osten smälter under gräddning och blir härligt krämig och god. Detta är piroger med få ingredienser som ger massor av smak.

skinkapiroger
fylld smördeg skinka
skinpiroger svamp

Smördegspiroger passar perfekt att ta med på utflykten, tex. till stranden. Lägg lite aluminiumfolie runt dem så håller de sig lagom varma. Pirogerna passar även jättebra till lunch och på buffé. Lycka till och stor kram!

smördegsknyte skinka
skinkpiroger smördeg
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00