ANNONS
Integritet på Tailsweep

Limerutor

/

Hej kompisar ♥ En fråga som jag fått från flera av er läsare är om man kan baka min citronkaka med mördeg även med lime. Självklart kan man det. Allt med citron kan man byta mot lime, citronkakan kan man egentligen kalla för citruskaka istället om man vill för det är själva citrussmaken som gör den så fantastiskt god.

Ja förra gången bakade jag kakan med citron och denna gången bakade jag den med lime istället. Favoritkakor bakar man ju ofta! Barnen har sommarlov nu och de ville att vi skulle göra en liten sommarfika idag. Så här kommer receptet på citronrutorna nu men denna gången som limerutor 😛

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

LIMERUTOR (skär upp i valfria stora bitar)

Baka även KEY LIME PIE och LIMEMUFFINS

Fyllning

3 ägg

2 dl strösocker

0,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 stora lime

Mördeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Mördeg : Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut degen i en smord ugnsform ca 30×20 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 200° i 15 min.
  3. Fyllning: Vispa för hand ihop ägg och strösocker. Vispa för hand ner vetemjöl och vaniljsocker.
  4. Finriv det yttersta skalet på limefrukterna. Pressa ut limesaft (ca 3/4 dl) Rör ner i fyllningen och häll sedan fyllningen över mördegen.
  5. Grädda klart mitt i ugnen 200° i 12-13 min. Limekakan ska vara krämig men inte rinnig. Låt stelna i kylen. Servera som en kaka att äta med handen eller som en dessert med vispad grädde.

Favoritkakor bakar man ofta!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor och en Lista med desserter

Här ser ni att det är precis samma kaka som citronrutorna fast denna gången med lime. En limekaka helt enkelt. Det går åt 3/4 dl limesaft. Jag fick tag på stora limefrukter i matbutiken, det blev precis lagom. Om limefrukterna är små så kan ni behöva använda 3 stycken lime istället.

Limekakan är vääääldigt god precis som citronkakan. Jag älskar citrussmak och hoppas att ni också gör det. Denna gången gjorde vi kakan extra festlig och fikade den med en klick vispad grädde. Som en liten dessert blev det.

Hoppas att ni blir sugna på att testa att baka denna kakan med lime. Testa gärna att byta citron mot lime i fler av recepten ni har där hemma. Det är kul att experimentera i köket. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00