ANNONS

Crepes med kräftstjärtar

/
kräftcrepes krämig

Alltså hur gott? Ja, idag säger jag hej med en av mina stora matfavoriter. När vi får pannkakor över så brukar jag göra crepes med olika fyllningar, inte olika fyllningar på en och samma gång utan jag menar att jag gör lite olika fyllningar varje gång som jag gör crepes. När jag får pannkakor över efter middagen. Jag använder det som finns hemma och testar mig fram. Det är kul att ta fram nya recept. Särskilt eftersom jag driver en matblogg 😀

smidig mat kräftor

Fyllning med kräftstjärtar är nog den allra godaste av alla de som jag testat fram. Har jag pannkakor i frysen och vill laga något extra gott så köper jag hem creme fraiche och kräftstjärtar och gör kräftcrepes (supergott och superenkelt) Perfekt till fredagsmyset.

Vi har ofta pannkakor (rester) i frysen och då är det smidigt att använda det men det går självklart lika bra att använda nystekta pannkakor eller köpa färdigstekta i matbutiken. Där brukar det finnas både frysta och kylda. Använder ni frysta pannkakor så låt dem tina innan ni lägger på fyllningen. Så här enkelt gör ni crepes med kräftstjärtar :

kräftfyllning crepes

CREPES MED KRÄFTSTJÄRTAR (6 st)

Stek ½ sats pannkakor – RECEPT HÄR

Eller använd rester eller köpta pannkakor

Recept

  • 6 pannkakor
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 3 dl creme fraiche
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 tsk citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Topping : Riven ost

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Rör ihop kräftstjärtar, creme fraiche, dill och citronpeppar. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Fördela ut kräftröran på pannkakorna. Rulla ihop. Lägg crepes i en ugnsform. Strö på valfri mängd ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 15 min) Servera med en sallad.

Fyllning med kräftstjärtar är godast

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor och en Lista med fisk och skaldjur

kräftstjärtar crepes
kräftröra crepes

Kräftstjärtar, creme fraiche och kryddor. Det är allt ni behöver för att göra denna enkla och goda fyllningen. Med färdigstekta pannkakor blir det en riktig snabbmat. Det tar ett par minuter att fixa resten sköter ugnen.

skaldjurscrepes
crepes kräftor

Lägg de ihoprullade pannkakorna i en ugnsform. Strö på ost och låt sedan hoppa in i ugnen tills fin färg.

kräftcrepes
crepes creme fraiche

Kräftcrepes är verkligen så gott! Som vardagsmat, till helgen, i matlådan eller att äta kalla på picknick, det är också gott. Lycka till alla ni som vill testa detta receptet. Stor kram från mig 😀

snabba crepes
enkla crepes kräftstjärtar
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00