ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Limesnittar

/

Nu ses vi igen ♥ Precis som jag visade att ni kunde gör med denna kakan kan ni göra med mina sega citronsnittar. Byt citron mot lime. Det är ett enkelt sätt att variera en favoritkaka på (jag vet att många av er tycker om citronsnittarna ♥ kram kram kram vad glad jag är för det)

Lime har mer smak i skalet än citron så 1 styck citron kan ni byta mot 1 styck lime även fast lime är mindre i storleken. Det blir precis lagom med skalet från en lime till 20 snittar som detta receptet är på. Så här enkelt bakar ni limesnittar :

Den söta pippimuggen har jag köpt på Cervera.

LIMESNITTAR (20 st)

Baka även KOLAKAKOR MED FLINGSALT

Recept

  • 1 lime (skalet)
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Tvätta och finriv det yttersta skalet på limefrukten.
  2. Arbeta ihop limeskal med de övriga ingredienserna. Tryck ihop till en deg. Dela i 2 delar. Rulla ut 2 längder långa som ugnsplåten. Tryck till lite.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 12 min. Skär de varma längderna i snedan bitar. Låt svalna så blir limekakorna sega.

Skalet från 1 lime är lagom till 20 snittar

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Följ länken för fler kakor – 40 recept på småkakor

Jag och Oscar hoppas att ni är många som blir sugna på att baka limekakor, det är såååå gott! KRAM från oss 💕

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00