ANNONS

Vitlökscreme fraiche

/
världens godaste grillsås

Hej i hettan vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er, här visar termometern 29 grader i skuggan just nu. Klockan är ca 19.00. Jag har precis rört ihop en enkel vitlökscreme fraiche som vi ska äta till kallskuret imorgon. Denna vitlökssåsen är så god! Ni måste testa! Vitlökscreme fraiche är även världens godaste att äta till grillat om ni är sugna på det, det är perfekt att ha en krämig vitlökssås i kylen och plocka fram när man blir sugen. Ju längre den står i kylen desto mer vitlökssmak.

Vitlökscreme fraiche passar till grillat kött, fisk, fågel, grillspett. Till köttfärsbiffar, till matpajer, till kallskuren kassler eller skinka med exotiska frukter och melon. Som dressing till sallad, till piroger, ja till allt man vill ha lite extra vitlökssmak. Eller mycket vitlökssmak för i denna såsen snålar vi inte med vitlöken 😛

mycket vitlök sås

VITLÖKSCREME FRAICHE

Rör även ihop en god DIPPSÅS

Recept

  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Pressa ner vitlök i creme fraiche.
  2. Rör ner olivolja, citronpeppar och socker. Smaka av med salt och peppar. Servera vitlökssåsen kylskåpskall.

I denna vitlökssåsen snålar vi inte med vitlöken

Hitta snabbt utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

godaste världens grillsås
vitlökscreme fraiche

Jag var ute och åkte en sväng med Tilde i eftermiddag, hon övningskörde på landsvägar. Det gick så bra. Vi stannade och plockade lite midsommarblommar, det blev fint att ta med på bilderna nu när jag ville tipsa er om denna vitlökssåsen.

Vitlökssås är ju ganska färglöst så blommorna piggade upp. Några små tomater fick vara med på bilderna också. KRAM

creme vitlök fraiche
vitlökskräm
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00