ANNONS

Ostpaj på smördeg

/
smördeg buffe ost

Hej vänner ♥ Här kommer ett toppentips till er som vill laga världens godaste ostpaj på ett väldigt enkelt sätt. Väldigt enkelt! Det tar 1-2 minuter att fixa, resten sköter ugnen.

Använd en rulle kyld smördeg, rulla ut och lägg smördegen i en ugnsform. Strö på riven ost och häll en äggstanning över. Och så in i ugnen. När äggstanningen har stannat så är ostpajen klar. Ostpaj på smördeg är perfekt att använda på buffé. Till tex. midsommar, födelsedagar, påsk, kräftskiva, brunch, fredagsmys och när som helst. Ostpaj är alltid gott 😛

ostpaj kyld smördeg

OSTPAJ PÅ SMÖRDEG

Gör även SMÖRDEGSPIROGER MED SKINKA

Recept

 • 1 rulle kyld smördeg
 • ca 7 dl riven ost
 • 3 ägg
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 dl mjölk
 • 0,5 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar

Gör så här

 1. Lägg smördegen i en smord ugnsform (som är lagom stor för att täcka botten och kanterna, ca 30×20 cm) Förgrädda smördegen om så önskas, 200° tills smördegen fått lite färg.
 2. Fördela ut riven ost över smördegen. Använd tex, goudaost för mild ostsmak och västerbottensost för kraftigare ostsmak. Eller blanda olika ostsorter.
 3. Vispa ihop ägg, vispgrädde och mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° tills pajen stannat (25-30 min)

Ostpaj tar 1-2 minuter att fixa

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer

ostpaj smördeg
västerbottenspaj smördeg

Melwin var med i köket idag och lagade och fotade ostpajen. Låt smördegen gå upp en bit på kanten när ni lagt ner den i ugnsformen, fyll sedan med ost och äggstanning. Önskas extra färg på kanterna så kan ni pensla kanterna med uppvispat ägg.

smördeg ostpaj
smördegspajer ost
ostpaj smördeg paj

Så här ser pajen ut när den är precis lagom gräddad. Äggstanningen har stannat och fyllningen är krämig och god. Allt med smördeg är godast att äta nygräddat och frasigt men blir det rester över så passar det självklart bra som matlåda också.

smör deg ost
smördeg med ost paj

På bilderna ser ni en kall örtsås – RECEPT HÄR

Lycka till alla ni som testar denna superenkla ostpajen och tryck på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

smördegspaj
snabb ostpaj
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00