ANNONS

Havretosca med rabarber

/
rabarberrecept mjukkaka

Tjoho nu är jag såååå glad (igen) Ja jag blir ju det när jag kan stoppa in nya topprecept i min kategori som jag kallar för EDITHS BÄSTA ♥ Jag har en favoritkaka som heter för havretosca, jag bakar den både i en springform och i en långpanna. Sååå god är den, har ni testat?

Idag bakade jag havretosca med rabarber i smeten. Och jösses säger jag, jag hoppades så klart att kakan skulle bli god men att den skulle bli så perfekt saftig var oväntat. Alltså så perfekt! Nu smakade jag den utan tillbehör men nästan gång jag bakar havretosca med rabarber så kommer jag att servera en rejäl klick vaniljvisp till. Rarbarberkaka och vaniljvisp är ju det godaste som finns 😛

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

kolatopping rabarberkaka

HAVRETOSCA MED RABARBER

Testa fler rabarberrecept : 20 RECEPT MED RABARBER

Recept

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

3 dl rabarber (i bitar)

Havretosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner mjölk och rör sist ner smält smör.
  3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Fördela ut rabarberbitar över smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör tosca när kakan gräddas.
  5. Värm ihop alla ingredienser till toscan tills smöret smält.
  6. När kakan gräddats i 25 min: Tag ut kakan. Bred på tosca. Grädda sedan kakan mitt i ugnen 175° i 10 min till. Servera med vaniljvisp

En perfekt saftig rabarberkaka

Hitta utan bilder – Lista med bär och rabarber 

Och en – Lista med mjuka kakor

havretosca rabarber

3 dl rabarber i bitar blev alldeles lagom till denna rabarberkakan som jag gräddade i en springform. Mina rabarber var späda så jag skalade dem inte, om rabarbern har tjockt skal så kan ni skala rabarbern innan ni skivar dem.

med havregryn tosca
rabarber tosca

Havretosca är så fantastiskt gott. Det är en av mina favoriter av alla toppingar man kan göra. Kakor med topping är alltid trevligt tycker jag, det är ett enkelt sätt att få kakorna extra fina (och goda!)

havretosca rabarberkaka
rabarberkakor topping

Rabarber rabarber… så smaskigt!

världens godaste havretosca
rabarberkakan recepten havregryn

Så saftig rabarberkaka, ojojoj vilken favorit detta blev för mig. Denna kakan kommer jag att baka många fler gånger.

havregryn rabarberkakan
sirap rabarber

Nu hoppas jag så mycket att ni också vill testa att baka havretosca med rabarber i smeten, tycker ni om detta receptet så tryck på ♥ här under. Stor kram från mig!

mjukkakan rabarber
rabarber tosca kakorna
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00