Havretosca med rabarber

Tjoho nu är jag såååå glad (igen) Ja jag blir ju det när jag kan stoppa in nya topprecept i min kategori som jag kallar för EDITHS BÄSTA ♥ Jag har en favoritkaka som heter för havretosca, jag bakar den både i en springform och i en långpanna. Sååå god är den, har ni testat?

Idag bakade jag havretosca med rabarber i smeten. Och jösses säger jag, jag hoppades så klart att kakan skulle bli god men att den skulle bli så perfekt saftig var oväntat. Alltså så perfekt! Nu smakade jag den utan tillbehör men nästan gång jag bakar havretosca med rabarber så kommer jag att servera en rejäl klick vaniljvisp till. Rarbarberkaka och vaniljvisp är ju det godaste som finns 😛

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

HAVRETOSCA MED RABARBER

Testa fler rabarberrecept : 20 RECEPT MED RABARBER

Recept

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl mjölk

3 dl rabarber (i bitar)

Havretosca : 75 g smör, 1 dl strösocker, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl ljus sirap

Gör så här

 1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner mjölk och rör sist ner smält smör.
 3. Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Fördela ut rabarberbitar över smeten.
 4. Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min. Gör tosca när kakan gräddas.
 5. Värm ihop alla ingredienser till toscan tills smöret smält.
 6. När kakan gräddats i 25 min: Tag ut kakan. Bred på tosca. Grädda sedan kakan mitt i ugnen 175° i 10 min till. Servera med vaniljvisp

En perfekt saftig rabarberkaka

Hitta utan bilder – Lista med bär och rabarber 

Och en – Lista med mjuka kakor

3 dl rabarber i bitar blev alldeles lagom till denna rabarberkakan som jag gräddade i en springform. Mina rabarber var späda så jag skalade dem inte, om rabarbern har tjockt skal så kan ni skala rabarbern innan ni skivar dem.

Havretosca är så fantastiskt gott. Det är en av mina favoriter av alla toppingar man kan göra. Kakor med topping är alltid trevligt tycker jag, det är ett enkelt sätt att få kakorna extra fina (och goda!)

Rabarber rabarber… så smaskigt!

Så saftig rabarberkaka, ojojoj vilken favorit detta blev för mig. Denna kakan kommer jag att baka många fler gånger.

Nu hoppas jag så mycket att ni också vill testa att baka havretosca med rabarber i smeten, tycker ni om detta receptet så tryck på ♥ här under. Stor kram från mig!

2
44

Räksoppa

Hej vänner ♥ Första sprutan av coronavaccinet är nu avklarad och jag har gjort en alldeles fantatiskt god räksoppa till lunch idag. Det har varit en riktigt bra dag. Spruta och soppa hihi. På min Instagramsida @madameedithblogg ser ni en bild på mig som Fredrik tog efter vaccineringen.

Detta är den absolut godaste räksoppan jag vet och jag gör den alltid med handskalade räkor för det är helt klart godast (frysta räkor och räkor i lag funkar också men inget slår handskalade räkor) Det har ju blivit en hel del räkrecept här på bloggen det senaste, jag blir mer sugen på fisk och skaldjur på sommaren och då passar jag på att dela med mig av mina bästa recept till er.

Den goda smaken på denna räksoppan få ni från räkost och fiskbuljongtärningar (buljongtärning är ett väldigt bra knep) Soppan är enkel att göra och här kommer receptet :

RÄKSOPPA (ca 3 port)

Här finns 6 till recept med RÄKOR

Recept

 • 500 g räkor med skal
 • 2 morötter
 • 5 dl vatten
 • 2 fiskbuljongtärningar
 • 1 paket räkost (225 g)
 • 2 dl creme fraiche 34%
 • 0,5 dl hackad dill
 • Salt och vitpeppar
 • Cyennepeppar

Gör så här

 1. Skala räkor och dela dem ev. i mitten. Det går även bra att använda räkor i lag eller frysta räkor.
 2. Skär morötter i små stavar. Fräs hastigt morötterna i en kastrull. Använd smör eller olja. Häll på vatten. Lägg i buljongtärningar. Koka upp.
 3. Blanda ner räkost, creme fraiche och dill. Koka upp igen. Sänk värmen och låt soppan sjuda i 5-10 min.
 4. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar. Lägg i räkor strax innan servering. Servera med tex. en klick creme fraiche eller gräddfil.

Den absolut godaste räksoppan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Och en – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Skär morötter i små stavar och skala räkorna. Dela ev. räkorna i mitten om ni vill ha extra många räkbitar i soppan.

Alltså mums mums, finns det något godare? Jag äääälskar räksoppa 😛 Världens godaste dessutom med räkost i.

Det är alltid trevligt med en klick creme fracihe eller gräddfil till soppa. Jag dekorerade även med lite hackad gräslök och några extra räkor.

För att räkorna ska bli perfekta så lägger ni ner dem i soppan strax innan servering.

Jag hoppas att ni är många som vill testa att laga denna supergoda räksoppan. Och jag blir jätteglad om ni trycker på ♥ här under om ni tycker om detta receptet. KRAM

2
32

EDITHS BÄSTA

Jag har samlat ihop mina allra bästa recept i en egen kategori. Den kallas för EDITHS BÄSTA och ni hittar den HÄR

Lycka till med de recept som ni testar. Tryck gärna på ♥ under era favoriter. Stor kram!

Kakan på bilden hittar ni HÄR

0
19