Rabarberkolasås

Hej med något supersmarrigt! Har ni rabarber kvar i landet där hemma så måste ni passa på att koka ihop en rabarberkolasås och äta den med vaniljglass. Rabarber, socker, grädde och sirap. Väldigt enkelt!

Vi hade några nektariner hemma så jag passade på att använda dem när jag fotade bilderna. Rabarbersås är inte det vackraste man kan fånga på bild (men det är gott!) och det är ju kul med en liten färgklick på bilderna, då blev nektariner perfekt att skiva upp och dekorera med.

RABARBERKOLASÅS
Gör även en HALLONSÅS och BLÅBÄRSSÅS
Recept
- 200 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ljus sirap
Gör så här
- Klipp eller skiva rabarber smått (skala ev. först)
- Koka ihop rabarber med strösocker, vispgrädde och sirap. Rör.
- Låt småkoka på låg värme i 15-20 min. Rör runt några gånger. Servera rabarberkola med tex. vaniljglass.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

Om ni vill göra det enkelt så kan ni klippa rabarber med en sax och låt rabarberbitarna falla rakt ner i kastrullen. Sedan är det bara att koka ihop allt tills glassåsen tjocknar.


Låt rabarbersåsen stå en stund efter kokningen så tjocknar den lite till. Lycka till alla som testar detta receptet. KRAM

