ANNONS

Ägghalvor med räkröra

/
räkröra ägghalvor

Hej med en liten godsak som vi åt på midsommarafton. Ägghalvor med räkröra (räkor igen.. hihi men det är ju så gott!) Just dessa ägghalvor med denna röran är något av det godaste jag vet, jösses alltså, det smakar som att äta toppingen på smörgåstårtan ungefär. Godaste godaste!

Ägghalvor passar till alla festligheter, påsk, jul, midsommar på kräftskivan eller precis när som helst. Vid en extra mysig frukost till exempel. Så här enkelt gör ni:

räkor rödlök kokt ägg

ÄGGHALVOR MED RÄKRÖRA

Läs även här: OMELETT – JANSSON – KÖTTBULLAR

Recept

  • 1 burk räkor i lag
  • ½ liten rödlök
  • 0,5 dl creme fraiche 34%
  • 0,5 dl majonäs
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Övrigt : 7-8 st kokta ägg och salladsblad

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av ordentligt. Hacka rödlök smått.
  2. Rör ihop creme fraiche, majonäs, dill och citronpeppar. Rör ner räkor och rödlök. Spara några räkor till dekoration. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt gärna räkröran stå i kylen några timmar (tex. under natten)
  3. Dela äggen i halvor. Lägg ägghalvorna på ett fat täckt av sallad. Fördela ut rökröra på varje ägghalva. Toppa med räkor (och ev. en dillkvist, gurkbit eller en bit citron) Låt stå i kylen tills servering.

Ägghalvor passar till alla festligheter

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

ägghalvor topping
jul ägghalvor

Nomnom världens godaste ägghalvor. En av mina stora favoriter. Hoppas att ni blir sugna på att testa. KRAM

påsk ägghalvor
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00