ANNONS
Integritet på Tailsweep

Potatissallad med gräslök och dill

/

Hej kompisar ♥ Jag blev bortryckt här från bloggen och datorn under några dagar men nu är jag här igen. Kul att ses, hoppas att ni också tycker det.

Igår blandade jag ihop en enkel potatissallad och det är den som jag tänkte tipsa er om idag. Potatissallad kan man ju göra på många olika sätt och detta är ett av de enklaste tycker jag. Jag använder alltid frys dill och gräslök, det ger lika mycket smak som färsk men är så smidigt när det är färdighackat. Frysta öret finns alltid att hitta i min frys.

POTATISSALLAD MED GRÄSLÖK OCH DILL

Laga även POTATIS OCH LÖK I SMÖRDEG

Recept

  • 1 kg färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 1 tsk strösocker (kan uteslutas)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skrubba och dela potatis i halvor (eller mindre bitar) Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet. Låt potatisen kallna.
  2. Rör ihop gräddfil, majonäs, dill, gräslök och socker. Rör ner potatis. Smaka av med salt och vitpeppar. Ni kan även tillsätta lite senap om så önskas.
  3. Låt potatissalladen stå i kylen några timmar (gärna under natten) Servera till tex. kallskuret, exotisk frukt, sallad, köttfärsbiffar eller grillad fisk/fågel/kött.

Med fryst dill och gräslök gör ni en enkel potatissallad

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

Här ser ni potatisen som är kokt och har kallnat. På färskpotatis och delikatesspotatis är skalet tunt, ni behöver inte skala den potatisen. Är det fula fläckar på skalet så går det enkelt att skära bort. Vill ni ha potatisen i mindre bitar så kan ni tex. tärna den istället.

Lycka till alla ni som testar denna enkla potatissalladen, den är perfekt att ta med i kylväskan på picknick. Stor KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00