ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vinbärsrutor med smält smör

/

Hej, så kul att se er idag igen kompisar ♥ Jag känner mig sakta men säkert lite piggare. LÄS HÄR

Innan jag blev utskriven från sjukhuset så fick jag järn i dropp. Tack gode gud för det! Läkaren ville ge mig järntabletter men jag fick panik, det tar lång tid att känna sig pigg igen med enbart järntabletter och jag var så fruktansvärt svag, ja ni vet ju att jag till och med svimmade när jag hade kommit hem från sjukhuset. Jag grät i sjukhussängen och berättade hur jag kände det för en sjuksköterska och hon gick och pratade med läkaren. Då fick jag dropp. Kanske har det börjat att gör nytta för mig nu.

Idag plockade barnen vinbär och vi bakade en vinbärskaka. Åh, så gott med vinbärskaka alltså och jag är så glad att jag orkade baka en kaka idag. Här kommer receptet :

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

VINBÄRSRUTOR MED SMÄLT SMÖR (ca 15 st)

Baka även en VINBÄRSKAKA MED TOPPING

Recept

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 3 dl vinbär

Topping : ca 10 g smör och strösocker

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör ner vispgrädde. Vänd försiktigt ner vinbär. Tips! Det är även gott att mortla 0,5 msk kardemummakärnor och röra ner.
 3. Bred ut smeten i en smord (och ev. bröad) ugnsform ca 30×20 cm.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.
 5. Smält smör. Pensla vinbärskakan med smöret och strö på strösocker. Ät kakan med handen eller servera den med en klick vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Vänd försiktigt ner vinbär i smeten. Fördela sedan ut smeten i en smord ugnsform.

När kakan är gräddad går det enkelt att pensla den med smör och strö på socker. Det går bra att hoppa över detta steget om ni hellre vill pudra vinbärskakan med florsocker.

Ja ni kan inte ana hur glad jag är över att jag faktiskt lyckades få fram detta receptinlägget idag, jag ser lite sliten ut på bilderna men jag kämpar och jag vill så gärna. Detta är det roligaste jag vet, jag vill tillbaka hit. Till er ♥ KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00