Vinbärsrutor med smält smör

Hej, så kul att se er idag igen kompisar ♥ Jag känner mig sakta men säkert lite piggare. LÄS HÄR

Innan jag blev utskriven från sjukhuset så fick jag järn i dropp. Tack gode gud för det! Läkaren ville ge mig järntabletter men jag fick panik, det tar lång tid att känna sig pigg igen med enbart järntabletter och jag var så fruktansvärt svag, ja ni vet ju att jag till och med svimmade när jag hade kommit hem från sjukhuset. Jag grät i sjukhussängen och berättade hur jag kände det för en sjuksköterska och hon gick och pratade med läkaren. Då fick jag dropp. Kanske har det börjat att gör nytta för mig nu.

Idag plockade barnen vinbär och vi bakade en vinbärskaka. Åh, så gott med vinbärskaka alltså och jag är så glad att jag orkade baka en kaka idag. Här kommer receptet :

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

VINBÄRSRUTOR MED SMÄLT SMÖR (ca 15 st)

Baka även en VINBÄRSKAKA MED TOPPING

Recept

 • 150 g rumsvarmt smör
 • 2 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 3 dl vinbär

Topping : ca 10 g smör och strösocker

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa ner ett ägg i taget.
 2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner i smeten. Rör ner vispgrädde. Vänd försiktigt ner vinbär. Tips! Det är även gott att mortla 0,5 msk kardemummakärnor och röra ner.
 3. Bred ut smeten i en smord (och ev. bröad) ugnsform ca 30×20 cm.
 4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.
 5. Smält smör. Pensla vinbärskakan med smöret och strö på strösocker. Ät kakan med handen eller servera den med en klick vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

Vänd försiktigt ner vinbär i smeten. Fördela sedan ut smeten i en smord ugnsform.

När kakan är gräddad går det enkelt att pensla den med smör och strö på socker. Det går bra att hoppa över detta steget om ni hellre vill pudra vinbärskakan med florsocker.

Ja ni kan inte ana hur glad jag är över att jag faktiskt lyckades få fram detta receptinlägget idag, jag ser lite sliten ut på bilderna men jag kämpar och jag vill så gärna. Detta är det roligaste jag vet, jag vill tillbaka hit. Till er ♥ KRAM

0
22

Från en vän

Här kommer en hälsning från en vän, hon kallar mig Madde för jag heter Madeleine (inte Madame Edith 😅)

0
7

Det är det ena jobbet

Hej kompisar med några bilder som jag fotade tidigare idag ♥ Min dotter Tilde, jag och Oscar satt ute en stund och åt glass. Tilde hade beställt nagelprodukter och när hon hämtade paketen i affären så passade hon på att köpa glass. Vi blir bortskämda mycket nu, både Fredrik och jag, när Tilde och Fanny sommarjobbar. De köper godsaker till oss och till sina syskon.

Tilde går ju en stylistutbildning så det går åt en hel del produkter när hon gör olika behandlingar här hemma.

Oscar tyckte om Tildes fina saker, nu har han fått sina naglar fixade och han är så nöjd. Jodå, killar kan ha färg på naglarna.

Här kollar han vilka färger han ska välja. Olika blå nyanser valde han, detta är inte vanliga nagellack utan man använder en uv-lampa för att torka lacket.

Go och glad som alltid, Tilde är den som är mån om andra och vill sprida glädje. Onödigt att bråka om småsaker, så tycker hon. Just nu har hon två jobb, det ena jobbet är på ett gruppboende. Det tycker hon är väldigt roligt.

Ha en fortsatt fin kväll. Kram från oss ♥

0
12