ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nutellagrottor

/

Hej vänner ♥ Idag har Tilde och jag bakat nutellagrottor (en dröm för alla som älskar nutella, så gott!) Vi använde samma recept som syltkakor men fyllde kakorna med nutella istället för sylt. Eftersom nutella inte flyter ut under gräddningen, som sylt gör, så ökade vi mängden fyllning med det dubbla ungefär.

Vi fikade våra nutellagrottor till ett stort glas kall mjölk. Ute i trädgården, så mysigt och så smaskigt. Här kommer receptet :

NUTELLAGROTTOR (30 st)

Gör även NUTELLABOLLAR och NUTELLAFUDGE

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • ca 2 dl nutella


Gör så här

  1. Vispa ihop allt utom nutella till smulor. Tryck ihop smulorna. Lägg in degen i kylen i ca 30 min.
  2. Rulla ut 30 bollar och lägg dem på bakplåtar.
  3. Tryck en grop i varje boll med tex. ett skaft eller ett finger. Fyll gropen med nutella.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min. Låt svalna.

Njut av nutellagrottor med ett glas kall mjölk

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Arbeta ihop mördegen. Använd en elvisp eller arbeta ihop degen med fingertopparna. Låt degen stå i kylen en halvtimme eller ställ in degen i frysen en kortare stund om ni vill skynda på.

Gör degbollarna stora som studsbollar. Tryck en fördjupning i varje boll med ett skaft eller ett finger.

Använd tex. skaftet på två teskedar när ni klickar ut nutella. Värm ev. nutellan lite i micron först för att göra den mjukare och mer lättarbetad. Bara några sekunder. Låt nutellakakorna svalna efter gräddning, ät och njut! KRAM

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00