ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sweetchililax

/

Hej kompisar ♥ Fredrik målar huset och jag försöker ”komma på fötter” igen så nu blir det snabblagad mat hos oss en tid framöver, jag älskar enkel och lätt matlagning, även när vi inte är i den sitsen som vi är i just nu.

Gillar ni snabba recept? Ibland är det kul att lägga ner mer tid på matlagningen men snabblagat är verkligen det jag gillar bäst. Gott och enkelt och gärna få ingredienser.

Lax är en av mina favoriter. Det är verkligen enkelt att tillaga. Låter man laxen gotta sig i en sås under tillagningen så krävs det knappt något arbete alls. Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Röra ihop en sås och så in i ugnen, när riset kokat klart så är laxen klar.

SWEETCHILILAX (4 port)

Laga även mycket goda HETA RÄKOR

Recept

  • 4 laxfiléer (125 g/st)
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1-2 tsk hackad röd chili

Gör så här

  1. Salta och peppra laxfiléer. Lägg dem i en ugnsform.
  2. Vispa ihop creme fraiche, grädde, sweet chilisås och chili. Häll såsen över laxen (önskas magrare sås så kan ni byta ut lite creme fraiche eller grädde mot mjölk)
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera laxen med ris och sallad.

När riset kokar blir laxen klar i ugnen

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

En härligt gräddig creme fraichesås smaksatt med sweet chili. Så enkelt och så gott! För att få lite hetta i såsen så brukar jag tillsätta lite hackad chili, mängd efter tycke. Färdighackad chili hittar ni i frysdisken i matbutiken.

Här tog jag lite extra chili vid servering. Fint och gott om man gillar lite hetta (jag älskar stark mat) Lycka till alla ni som testar detta laxreceptet. Tryck gärna på ♥ här under om ni önskar fler recept likt detta. KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00